Kendi kızına 8 yıl cinsel istismarda bulundu! Kan donduran detaylar...

Kendi kızına 8 yıl cinsel istismarda bulundu! Kan donduran detaylar...

Türkiye'de kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet ve istismar olayları her geçen gün artıyor. Son olarak Tokat'ın Erbaa ilçesinde kızına cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen kişi tutuklandı.

Türkiye, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet ve cinsel istismar olaylarıyla sarsılmaya devam ediyor.

Narin Güran cinayeti, Sıla bebek ve Ayşenur ile İkbal cinayetinin acısı henüz geçmemişken bir facia da Tokat'ın Erbaa ilçesinde yaşandı. Kızına cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen kişi tutuklandı.

N.H'nin 8 yıldır kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiası üzerine Erbaa Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

DEVLET KORUMASI ALTINA ALINDI

Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan N.H, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. 16 yaşındaki çocuk ise devlet korumasına alındı.

MECLİS'TE ORTAK ÖNERGE VERİLDİ

Olayların ardından TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti, CHP, DEM Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi grupları tarafından kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin araştırma komisyonu kurulması için ortak önerge verildi. Ayrıca yine mecliste grubu bulunan partilerin taleplerinin ardından, "çocuk cinayetleri ve çocuk istismarı" konusunda Meclis araştırma komisyonu kuruldu. Komisyon 22 üyeden oluşacak, gerektiğinde Ankara dışında da çalışabilecek.

1 DAKİKALIK SESSİZLİK EYLEMİ

Öte yandan Narin Güran ve kadın cinayetleri için 1 dakikalık sessizlik eylemi de yapılmıştı.

Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca ise cinayetlere ilişkin şunları söyledi:

"Sözcükler susar, adalet susar ama hafızalar direnir. Sıla, Narin Şeyda, Pelin, İkbal, Ayşenur ve katledilerek susturulan tüm kadınlar ve çocuklar için bir kadın Meclis Başkanvekili olarak tercihimi bir dakikalık susmaktan yana kullandım. Kadınlar yaşasın, çocuklar yaşasın"

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.