Keçiörenliler aktarmasız Kızılay için gün sayıyor, Ne zaman açılacak?

Keçiörenliler aktarmasız Kızılay için gün sayıyor, Ne zaman açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu geçtiğimiz kasım ayı AKM-gar-Kızılay metro hattı için 2023 yılı başını işaret etmişti. Yeni yıl ile birlikte bu hattın hizmete açılması bekleniyor.

Keçiören metrosu açıldığı günden bu yana AKM-KIZILAY aktarması insanları zor durumda bırakıyordu. Bu durumun farkında olduklarını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu geçtiğimiz senenin kasım ayında müjdeyi vermişti ve önümüzdeki senin başında hizmete açılacağını duyurmuştu.Geçtiğimiz gün katıldığı bir canlı yayında AKM-KIZILAY metro hattı ne zaman hizmete açılacak sorusuna şubat ayı başında faaliyete geçeceğini belirtti. Bu açıklamaların ardından aktarmasız Keçiören-Kızılay hattında sona gelindiği gelen bilgiler arasında. 3.3 km uzunluğunda olan bu hat Keçiören metrosunun ilk durağı olan Şehitler Kızılay’a kadar kesintisiz bir hat haline gelecek bu proje insanlara zaman ve aynı zamanda enerji tasarrufu sağlayacak.

01-2022-31-aralik-13-aa-29606483-750.jpg

METRO SAYISI 4 KATINA ÇIKARTILDI

Metronun mesafesinin uzaması metro sayısının artması ihtiyacı doğurmasının farkında oldukalarını belirten Bakan Adil Karaismailoğlu metro sayısın 4 katına çıkarılacağını söyledi ve aktif olarak kullanılan 108 metronun üzerine 324 adet yeni metro aracı ekleneceğini belirtti.

gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.