Keçiören'deki kreş fiyatları vatandaşı çileden çıkardı

Keçiören'deki kreş fiyatları vatandaşı çileden çıkardı

Keçiören’de uygun fiyatı nedeniyle vatandaşların tercih ettiği belediyeye bağlı kreşlere zam geldi. Aylık ücretler 3 bin liradan 8 bin 400 liraya yükseltildi. Tek seferde yüzde 180 oranında yapılan zama vatandaşlar tepki gösterdi.

Ulus gazetesinden Cemal Emre Kurt'un haberine göre Keçiören Belediyesi’ne bağlı 3 kreşte 2024-2025 dönemi aylık ücreti 8 bin 400 lira oldu. Geçen yıl birçok ilçede olduğu gibi 3 bin fiyat bandında olan ücretler uçtu. Altındağ, Mamak, Çankaya ve Sincan’daki kreşler bu yıl 6-7 bin lira arasında seyrederken, Keçiören’deki fiyatlar vatandaşları çileden çıkardı.

keciorenkres3.jpg

8 BİN 400 LİRA OLDU

Ankara’da ilçe ilçe belediyeye bağlı kreşlerin ücreti belli oldu. Altındağ, Çankaya ve Sincan’ın ardından kreş ücretini açıklayan Keçiören Belediyesi, kendisine bağlı 3 kreşteki aylık ücreti 8 bin 400 olarak belirledi. Keçiören’de geçen yıl 3 bin lira olan ücretin yüzde 180 artırılması vatandaşlarda şaşkınlık yarattı. Aynı zamanda Keçiören’deki Gül Kreş’te kontenjanın dolduğu ve vatandaşların diğer iki kreşe yönlendirildiği öğrenildi.

kcioernkres2.jpg

ÇANKAYA VE SİNCAN 7 BİN LİRA

Öte yandan kreş ücretlerini açıklayan diğer belediyelerden Altındağ da geçen yıl 3 bin 200 lira olan kreş ücretini yüzde 90 artırdı. Sincan ve Çankaya’da geçen yıl 3 bin 500 lira olan ücret, yüzde 100 zamla birlikte 7 bin lira oldu. Mamak’ta geçen yıl yarım gün hizmet veren kreşlerde ücret aylık 500 lira iken bu yıl tam gün hizmet vermesi nedeniyle 6 bin lira oldu. Yenimahalle Belediyesi ise bu yıl ki kreş ücretini 7 bin 500 olarak belirtti.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.