Keçiören Belediyesi'nden ihtiyaç sahibi ailelere taze sebze ve meyve Desteği

Keçiören Belediyesi'nden ihtiyaç sahibi ailelere taze sebze ve meyve Desteği

Keçiören Belediyesi, kendi ürettiği sebze ve meyveleri ilçedeki düşük gelirli 130 aileye ulaştırdı. Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, "İnsan odaklı sosyal belediyecilik anlayışımızı sürdürüyoruz" dedi.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde, belediyenin hayata geçirdiği "tarladan sofraya" projesi, ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürdü. Belediyeye ait bostan ve meyve bahçelerinden elde edilen ürünler, görevliler tarafından özenle paketlenerek 130 düşük gelirli aileye dağıtıldı.

ÇİFTÇİ ÜRETİME TEŞVİK EDİLİYOR

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, projenin amacını şu sözlerle açıkladı:

"Ekonomik sıkıntı nedeniyle tarımsal ürünlere ulaşmakta zorluk çeken vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını kendi ürettiğimiz sebze ve meyvelerle karşılıyoruz. Bir yandan çiftçilerimizi üretime teşvik etmek için ücretsiz fide desteği verdik, bir yandan da belediyemiz bünyesinde yaptığımız üretimle ihtiyaç sahibi ailelerimizin taze sebze ve meyveye ulaşmasını sağladık."

BİNLERCE FİDE ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Belediye, tarımsal üretimi teşvik etmek amacıyla daha önce ilçedeki 410 çiftçiye 205 bin adet ücretsiz domates, biber ve salatalık fidesi dağıtmıştı. Şimdi ise kendi ürettiği ürünlerle ihtiyaç sahiplerine destek oluyor. İlçede 20 dönümlük alana kurulan bostan ve 17 dönümlük meyve bahçesinden hasat edilen ürünler, hijyenik ortamda paketlenerek ailelerin kapılarına kadar götürülüyor.

Ayrıca, Keçiören Belediyesi'nin bostanında 27 türde, 21 bin 297 adet sebze fidesi bulunuyor. Yılın ilk hasadı kabak, patates, salatalık ve yeşillikle yapıldı. Meyve bahçesinde ise elma, ayva, armut, şeftali, nektarin, vişne, kiraz, kayısı, badem, ceviz ve erik ağaçları yer alıyor. Bu yıl ilk kez mahsul alınan meyve bahçesinden şeftali ve vişne hasadı yapıldı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.