Kayıt dışı ile mücadele sürüyor: Tarım işçilerinin kayıtlı istihdama geçişi için iş birliği

Kayıt dışı ile mücadele sürüyor: Tarım işçilerinin kayıtlı istihdama geçişi için iş birliği

ILO Türkiye Ofisi, Paris'te bir çalışma ziyareti düzenledi. Ziyaret boyunca çocuk işçiliği ile mücadele ve mevsimlik tarım işçilerinin kayıtlı istihdama geçişine yönelik atılabilecek adımlar ele alındı

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Ortadan Kaldırılması” projesi kapsamında 16-21 Eylül 2023 tarihleri arasında Paris'te bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret, ILO Fransa Ofisi ile iş birliği içinde düzenlendi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ILO Türkiye Ofisi'nden toplam 17 temsilci katıldı.

Ziyaret boyunca katılımcılar, çocuk işçiliği ile mücadele ve mevsimlik tarım işlerinin yönetimi konularında deneyimlerini paylaştı. Tarım sektöründeki iş gücünün kayıtlı istihdama geçişi için alınabilecek önlemler ve yasal düzenlemeler de gündeme geldi. ILO Fransa Ofisi'nin rehberliğinde gerçekleştirilen bilgi alışverişi, Türkiye ve Fransa arasındaki iş birliğini güçlendirdi. Küresel tarımda önemli bir rol üstlenen Fransa’nın, çocuk işçiliği ile mücadeledeki uzun süreli taahhüdü ve zorla çalıştırmayı önlemeye yönelik uluslararası girişimlerdeki (Alliance 8.7) aktif katılımı, ziyaretin önemini daha da artırdı.

Türkiye de kısa bir süre önce Alliance 8.7 kapsamında rehber ülke statüsünü kazandı ve ILO'nun teknik desteğiyle çocuk işçiliğiyle mücadelede önemli adımlar atmaya başladı. Bu ziyaret, her iki ülkenin de mevsimlik tarımda çocuk işçiliğini sona erdirme konusundaki ortak kararlılığını pekiştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.