Katniss Everdeen Kimdir?

Katniss Everdeen Kimdir?

Katniss Everdeen Kimdir? sorusunun cevabı vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Katniss Everdeen Kimdir? sorusunun cevabı vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Katniss Everdeen Kimdir?

Katniss Everdeen, Suzanne Collins tarafından yazılan "Açlık Oyunları" (The Hunger Games) üçlemesinin başkarakteridir. Bu üçleme genç yetişkin distopya türündeki romanlardır ve "Açlık Oyunları," "Ateşi Yakalamak" (Catching Fire) ve "Alaycı Kuş" (Mockingjay) adlı üç kitaptan oluşur. Aynı zamanda bu kitaplar, filme de uyarlanmıştır.

Katniss, Panem adı verilen gelecekteki totaliter bir distopya toplumunda yaşayan genç bir kadındır. Panem, farklı bölgelerden oluşan ve merkezi bir başkent tarafından yönetilen bir ülkedir. Katniss, On İkinci Bölge'de yaşar ve ailesine bakmak zorundadır. Hikayenin başlangıcında, Panem'in yönetimi tarafından her yıl düzenlenen ve birbiriyle savaşmaya zorlanan gençlerin katıldığı "Açlık Oyunları" adlı ölümcül bir etkinliğe katılmaktan kaçınmaya çalışır.

Katniss, cesur ve hayatta kalma becerileri yüksek bir genç kadındır. Hem ok ve yay kullanma hem de orman becerileri konusunda yeteneklidir. Ayrıca sevdiklerini koruma içgüdüsü kuvvetlidir. Açlık Oyunları'nda istemeden bile olsa devrimi başlatan bir figür haline gelir ve toplumu değiştirmeye yönelik adımlar atmaya başlar.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.