Katar’da Dünya Kupası için inşa edilen stadyumlara ne olacak?

Katar’da Dünya Kupası için inşa edilen stadyumlara ne olacak?

FİFA 2022 Dünya Kupası, futbol tutkunlarına ve izleyicilerine görkemli bir seyir yaşattı. Katar’ın Dünya Kupası için inşa ettiği stadyumlar bu görkemli seyirde büyük rol oynadı. Peki, Katar’da Dünya Kupası için inşa edilen stadyumlara ne olacak?

Dünya Kupası finalinde Arjantin, Fransa’yı 90 dakikası 2-2, uzatmalar bölümünün 3-3 sona ermesinin ardından penaltı atışları sonucu 4-2 mağlup etmesiyle kupaya sahip oldu. Katar’da düzenlenen büyük organizasyon öncesi birçok dev, ihtişamlı statlar inşa edildi. Peki, Katar’da Dünya Kupası için inşa edilen stadyumlara ne olacak?

katarda-dunya-kupasi-icin-insa-edilen-stadyumlara-ne-olacak-2.jpg

STADYUMLAR SÖKÜLECEK

Dev turnuva tamamlandı ve stadyumların yıkımına başlandı. Sökülecek olan tüm stadyumlar, gelişmekte ve yoksul olan ülkelere gönderilecek ve farklı organizasyonlar için kullanılacak. Özellikle Stadyum 974, hem Katar’ın uluslararası arama kodu, hem de stadyumunda inşa edilirken kullanılan konteynerlerin tam sayısını ifade etmesiyle Dünya Kupası tarihine geçti. Stadyum 974, söküldükten sonra Tunus’a gönderilecek ve Safakes şehrinde yeniden inşa edilecek.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.