Karsu kimdir, nerelidir, ne iş yapar?

Karsu kimdir, nerelidir, ne iş yapar?

Kahramanmaraş’ta 7,7 ve 7,6 gerçekleşen depremler sonrası, ülkemiz yaraları sarmaya devam ediyor. Arama-kurtarma ekipleri çalışmalarına devam ederken Karsu, sosyal medya hesabından halasını kaybettiğini duyurdu. Peki, Karsu kimdir, nerelidir, ne iş yapar?

Karsu, sosyal medya hesabından Hatay’da da şiddeti hissedilen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde enkaz altında kalan halasının hayatını kaybettiğini duyurdu. Deprem sonrası Hatay’da aile üyelerinin enkaz altında kaldığını söyleyen ve halasını kaybettiğini üzüntüyle duyuran Karsu, kimdir? Nerelidir? Ne iş yapar?

KARSU KİMDİR?

Hollanda’nın Amsterdam şehrinde 19 Nisan 1990’ dünyaya gelmiştir. Karsu’nun ailesi, Hatay’ın Karsu köyünden göç etmiştir ve ailesi kızlarına köylerinin adını vermiştir.
8 yaşında televizyonda gördüğü piyano ilgisini çekmiş ve çalmaya karar vermiştir. Ailesi önce ona bir piyano kiralamış, kızlarındaki yeteneği keşfetmelerinin ardından biriktirdikleri parayla ona bir piyano satın almıştır.

karsuuuu-ic.jpg

KARSU’NUN KARİYERİ

Karsu, 16 yaşındayken babasının sahip olduğu restoranda gelen müşterilere piyano çalmaya başladı. Müşterilerin büyük ilgisini çekmeye başladığında ailesi ona, büyük bir salon tutmaya karar verdi. Konserlerine burada devam eden Karsu, dünyanın en önemli sahnelerinden ve organizasyonlarından teklif almaya başladı.
Karsu, Türkiye’ deki çalışmalarına 2011 yılında plak şirketi, etkinlik ve menajerlik ajansı olan “Y Kültür Sanat” şirketiyle anlaşma sağladı. Bu anlaşmanın üzerine 2012’de Confession’ı, 2015’de ise Colors albümünü çıkardı. Bu iki albümde yer alan şarkıların neredeyse tamamını söz ve müziğini şarkıcı Karsu üstlendi.
Hızla yükselen şöhretinin ardından şarkıcı Karsu, 2019’da üç yıl çalışarak hazırladığı ve kendi ismini verdiği son albümünü 10 Ekim 2019’da hayranlarıyla paylaştı.

Eray Zobu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.