Karkas Et Fiyatları: Temmuz 2024 | Bölgelere Göre Dana ve Kuzu Etin Kilosu Ne Kadar?

Karkas Et Fiyatları: Temmuz 2024 | Bölgelere Göre Dana ve Kuzu Etin Kilosu Ne Kadar?

Türkiye genelinde yağsız dana ve kuzu eti fiyatlarında düşüş yaşandı. İşte bölgeler bazında karkas et fiyatları ve yıllık değişim oranları…

Ekonominin dalgalandığı, vatandaşların geçim mücadelesinin arttığı bir dönemde, Türkiye genelinde kırmızı et fiyatları merakla sorgulanıyor. Ekonomik koşulların vatandaşları zorladığı dönemde, Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON)’un son verileri ortaya çıkarken Karkas Et Fiyatları da belli oldu.


Türkiye genelinde kombinalar ve kesimhanelerden alınan haftalık yağsız dana ve kuzu eti fiyatları açıklandı. Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) tarafından alınan güncel verilere göre, yağsız dana ve kuzu eti fiyatlarında geçen aya göre düşüş, geçen yıla göre ise artış kaydedildi.

KARKAS ET FİYATLARI TEMMUZ 2024

Türkiye genelinde karkas et fiyatları yağsız dana ve kuzu eti olmak üzere Temmuz 2024'te güncellendi. Bölgelere göre değişen fiyatlar, tüketici ve üreticiler için önemli ipuçları sunuyor.

Bölgeler bazında yağsız dana ve kuzu eti fiyatları şu şekilde:

et.jpg

Ortalama Et Fiyatları ve Değişim Oranları

Bölgeler karkas et ortalama fiyatları ve geçen aya göre değişim oranları aşağıdaki gibidir:

2-008.jpg

''Bölge ortalama fiyatları, Et ve Süt Kurumu (ESK) hariç peşin fiyatları ve %2 fire hariç olarak belirtilmiştir. ESK fiyatlarına sözleşmeli prim ödemeleri dahildir.''

EN PAHALI ET FİYATLARI MARMARA BÖLGESİ’NDE GÖRÜLDÜ

18 Temmuz 2024 itibarıyla, Türkiye genelinde yağsız dana ve kuzu eti fiyatlarında aylık düşüşler yaşanırken, yıllık bazda fiyatlar önemli ölçüde arttı. Bölgeler arasında fiyat farkları mevcut olup, en yüksek fiyat Marmara Bölgesi'nde görülmektedir. Fiyatlar ödeme ve kesim şartlarına göre değişiklik gösterebilmektedir.

KARKAS ET NEDİR?

Karkas, kesilmiş kasaplık hayvanın deri, iç organları, baş ve türüne göre kuyruk çıkartıldıktan sonra elde edilen gövdesidir. Karkas ağırlığı ise iki şekilde ölçülür: Kesimden hemen sonra tartıldığında "sıcak karkas ağırlığı", soğutulduktan sonra belirlenen ağırlığa ise "soğuk karkas ağırlığı" denir.

KIRMIZI ET FİYATLARI NASIL BELİRLENİYOR?

Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON), Türkiye genelinde kırmızı et piyasasını düzenlemek ve tüketicileri bilgilendirmek amacıyla 2010 yılında kurulmuştur. Konsey, kırmızı et fiyatlarının güncel tutulması ve fiyat değişimlerinin şeffaf bir şekilde duyurulması konusunda önemli bir rol oynamaktadır.

'' Et fiyatlarındaki bu dalgalanmalar, bölgesel talepler, arz miktarları ve coğrafi koşullar gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösteriyor. ''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.