Karapürçek'te kurban çıkmazı: Müşteri pazardan uzaklaştı
Altındağ Karapürçek Kurbanlık Alanı’ndaki esnaflar, modern tesiste kesimhane olmamasının satışları düşürdüğünü belirtiyor. Besici Ali Tekindemir, 34 hayvandan sadece birini satabildiğini, kesim alanı eksikliğinin müşteri kaybına yol açtığını söyledi.
Altındağ’da bulunan Karapürçek Kurbanlık Alanı’ndaki esnaflar kesimhanenin kapalı olmasından şikayetçi. Çok güzel ve çok modern bir tesiste satış yaptıklarını fakat kesimhanenin olmamasının satışları düşürdüğünü belirten Besici Ali Tekindemir, “Çorum’dan 34 tane hayvan getirdim. 16 gündür buradayım elimdeki hayvanlardan sadece 1 tane satabildim. Kesim alanının olmaması müşteriyi geri çeviriyor” dedi. Pazarın şartlarının çok iyi olduğunu belirten Tekindemir, “Burada her şeyimiz var. Çadırlarımız ve suyumuz var. Buraya çok güzel modern bir alan yapılmış. Bu alanın tek eksiği kesimhane. Kesimhanemiz de açık olsa her şey çok daha güzel olur” şeklinde konuştu.
Ekonomik şartların ve kesim alanı eksikliğinin müşteri kaybına yol açtığını ifade eden Ali Tekindemir, belediyeden kesim alanı talep etti. Satılmayan hayvanları geri götürmek zorunda kalacaklarını belirten Tekindemir, bu durumun maliyetli olduğunu ve zararına satışlara yol açabileceğini vurguladı.
KESİM ALANI ÖNEMLİ
Bayramın yaklaşmasına rağmen kesim alanı olmadığı için birçok müşterinin geri döndüğünü belirten Ali Tekindemir, “Çorum’dan 34 tane hayvan getirdim. 16 gündür buradayım elimdeki hayvanlardan sadece 1 tane satabildim. Geçen sene getirdiğim hayvanların yarısını satmıştım. Bu sene çok büyük bir düşüş var. Müşteri geliyor fiyatını sorup gidiyor. Ekonomik şartlar bizi çok etkiledi. 5 kişilik bir hayvan 170 bin lira. Fiyatlar normal fakat alım gücü yok. Bununla birlikte kesim alanının olması da müşterileri geri çeviriyor. Kesim yapmıyorsanız almayız diyorlar” şeklinde konuştu.
“KENDİMİZ KURMAK ZORUNDA KALDIK”
Ali Tekindemir, “Müşteri ‘kesim yapmıyorsanız almıyoruz’ diyor. Bu nedenle satışlarımızda epey düşüş oldu. Belediyenin kesim alanı olmadığı için kendimiz kurmak zorunda kaldık. Modern ve daha iyi şartlara sahip olan bir kesim alanımız olsaydı daha çok hayvan satabilirdik. Belediyemizden bu konu ile ilgili bir çalışma istiyoruz” açıklamasında bulundu.
SATILMAYAN DÖNECEK
Satılmayan hayvanları ya kesimhaneye ya da mandıraya geri götüreceğini belirten Tekindemir, “30 bin liraya Çorum Sungurlu’dan hayvanları getirdim. Tekrar götürmek istesem tekrar 30 bin lira ödeyeceğim. Bu nedenle elimizdekileri satabildiğimiz kadar satıp mümkün olduğunca götürmemeye çalışacağız. Satamadığımız hayvanı da geri götürmemek için kesimhaneye vereceğiz. Bu sene satışlar hiç iyi gitmiyor. Böyle giderse elindeki malları satmak isteyen besicilerin hepsi zararına satışlar yapacak” diye konuştu.
BU İŞİ BAŞKAN ÇÖZER
Hayvan yetiştiricisi Ali Tekindemir, kesimhane işini başkanın çözebileceğini şöyle ifade etti:
“Pazarda bulunan zabıta ekipleri ile görüştük ama kendilerinin bir şey yapamayacaklarını ifade ettiler. Bu işi ancak başkan çözer ama ona da ulaşamıyoruz. Bu pazar gerçekten çok güzel olmuş. Çadırlarımız ve suyumuz her şeyimiz var. Sadece kesimhanemiz yok. Kesimhane olmadığı için hijyenik şartlarda kesim yapabileceğimiz alan bulunmuyor. Biz kendi imkanlarımız ile bir kesim düzeneği kurduk ama müşteri beğenmiyor. Her gelen önce kesimi soruyor. Vatandaş bizim yaptığımız kesim yerlerinde kestirmek istemiyor. En azından bayrama kadar çözülürse bizim de içimiz rahatlar ve belki hayvan satabiliriz.”
Kaynak:İlksayfa Gazetesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.