Karadeniz Hamsi Şöleni nerede, ne zaman yapılacak?

Karadeniz Hamsi Şöleni nerede, ne zaman yapılacak?

Doğu Karadeniz Hamsi, Muhlama Şöleni ve Hemşehri Buluşması merakla bekleniyor. Karadeniz Hamsi Şöleni vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, Karadeniz Hamsi Şöleni nerede, ne zaman yapılacak?

Karadeniz kültürünün ve lezzetlerinin Ankaralılarla buluşturulması hedeflenen etkinlikte aynı zamanda Ankara ve çevre illerde yaşayan Karadenizli hemşerilerde bir araya gelmiş olacak. Bir taraftan yöresel tatlar damaklarla buluşurken diğer yandan tulum ve kemençe sesleriyle Ankaralıların içinin ısınacağı şölen merakla bekleniyor. Peki, Karadeniz Hamsi Şöleni nerede, ne zaman yapılacak? İşte tüm detaylar:

KARADENİZ HAMSİ ŞÖLENİ NE ZAMAN?

25 Ocak Çarşamba günü Expo Center Altınpark’ta başlayacak olan etkinlikte Karadeniz’in önemli iki lezzeti hamsi ve muhlama konu alınacak. Ankaralılar, hamsi ve muhlamanın tadına varacak. Bir taraftan yöresel tatlar damaklarla buluşurken diğer yandan tulum ve kemençe sesleriyle Ankaralıların içi ısınacak. Şölen, 29 Ocak Pazar günü sona erecek. Gerçekleştirilecek etkinliğe girişler ücretsiz olacak ve bütün Ankaralılar katılım sağlayabilecek.

karadeniz-hamsi-soleni-nerede-ne-zaman-yapilacak2.jpg

FESTİVALİN İÇERİĞİNDE NELER OLACAK?

Festivalin ilk gününden itibaren kilolarca hamsi ve muhlama pişirilecek ve gelen ziyaretçilere ücretsiz bir şekilde ikram edilecek. Muhteşem tulum ve kemençe sesleriyle horonlar tepilecek. Ayrıca çeşitli yöresel sanatçılarında konserleri olacak. Yöresel ürünler ve kıyafetlerin sergilenmesi yapılacak.

FESTİVAL NEREDE DÜZENLENECEK?

‘Doğu Karadeniz Hamsi, Muhlama ve Hemşehriler Buluşması’, Ankara Büyükşehir Belediyesine ait Altınpark ANFA Expo Center’da düzenlenecek. Farklı şehirlerden farklı kültürler bir araya gelerek Ankara’da Karadeniz coşkusu yaşatılacak.

karadeniz-hamsi-soleni-nerede-ne-zaman-yapilacak3.jpg

EXPO CENTER’DA FESTİVALLER KARNAVALI

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yıllardır bu tarz festival ve şenlik gibi etkinlikler yapılan Expo Center Altınpark, bu yıla da damga vuracak. Şimdiden Ocak ayında iki büyük organizasyona ev sahipliği yapan Expo Center Altınpark, önümüzdeki aylarda da ‘Ankara Kamp, Karavan ve Doğa Sporları’, ‘Tesettür Giyim Festivali’, ‘Kahvaltı Festivali’ ve ‘Başkent Optik Festivali’ gibi etkinliklere de ev sahipliği yapacak.

EXPO CENTER ALTINPARK’A NASIL GİDİLİR?

Ankara’nın Altındağ ilçesinde yer alan Altınpark Expo Center’a ulaşım, şahsi araç dışında toplu ulaşımla da sağlanabiliyor. Şehir merkezi Ulustan Altınpark, 5 kilometre mesafede olup ortalama 8 dakika sürüyor. Toplu ulaşım olarak Ego otobüsleri kullanmak isteyenler ise Ulustan ya da Sıhhiyeden 413-450 hat numaralı otobüslerle Altınpark’a ulaşabiliyor. Düzenlenecek olan etkinlik katılım ücretsiz olurken, Karadenizlilerin yanı sıra tüm Ankara halkıda katılabiliyor.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.