Kara harekatı başladı: İsrail, umduğunu bulamayabilir

Kara harekatı başladı: İsrail, umduğunu bulamayabilir

Lübnan'a yönelik kara harekatını değerlendiren Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe, "İsrail bu bölgedeki kara harekatında umduğunu bulamayabilir" ifadelerini kullandı.

İsrail askeri araçları, kara saldırıları çerçevesinde Lübnan sınırına ilerlemeye başladı. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "İsrail bize Lübnan sınırından kısıtlı operasyonlar yapacağını bildirdi" ifadeleri kullanıldı.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İsrail muhtemelen belirli bir alanı kapsayacak sınırlı bir kara harekatı yapabilir. Bunun şifrelerini Biden'ın ve Nasrallah'ın yaptıkları konuşmalarda görmek mümkün" ifadelerini kullanmıştı.

İsrail'in güneye göç eden İsrailli yerleşimciler için güvenli bölgeler oluşturacak şekilde kara harekatı yapabileceğini kaydeden Gökçe, Lübnan'ın tümünü kapsayacak bir kara harekatına, ülkenin demografik yapısındaki farklı dini gruplar sebebiyle hala Levant bölgesinde nüfuzu ve menfaati olan Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin çekince koyacağını söyledi.

KARA HAREKATI BAŞARILI OLABİLİR Mİ?

Kara harekatının başarılı olup olamayacağı yönündeki görüşünü de paylaşan Ali Fuat Gökçe, şunları söyledi:

"Askeri, coğrafi açıdan değerlendirildiğinde, arazi arızaları bakımından Lübnan'ın güneyinden farklılık gösteren ve her tarafını tecrit ettiği Gazze gibi bölgede askeri hedefine ulaşamayan İsrail, bu bölgedeki kara harekatında da umduğunu bulamayabilir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.