Kaman'da ceviz festivali başlıyor: Kırşehirliler akın edecek

Kaman'da ceviz festivali başlıyor: Kırşehirliler akın edecek

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar, 32’nci Uluslararası Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivali’ne Türkiye genelinden ve özellikle Ankara’dan yoğun katılım beklediklerini belirtti.

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar, bu yıl 32’ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivali’ne Türkiye genelinden yoğun katılım olacağını söyledi. Özellikle Ankara’dan yoğun katılım olacağını ifade eden Gökçınar, “Federasyon olarak 12 Ekim Cumartesi günü katılım sağlayacağız. Ankara’da bulunan hemşehrilerimiz hem bünyemizde bulunan derneklerle hem de münferit olarak katılacaklar. Bu sene çok daha yoğun bir katılım bekliyoruz” dedi. Hilmi Gökçınar, aynı zamanda geçtiğimiz yıl projelendirmesinin yapıldığı kadın kooperatifinin binasının da açılacağını söyledi.

fed-bask-hilmi-gokcinar.jpg

TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEN KATILIM OLACAK

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, bu yıl 32’ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivali’ne Türkiye genelinden yoğun katılım olacağını söyledi. Özellikle Ankara’dan yoğun katılım olacağını ifade eden Gökçınar, “Federasyon olarak 12 Ekim Cumartesi günü Kamandaki programlara katılım sağlayacağız. Ankara’da kurulu olan federasyonumuzun yönetim kurulu üyeleri ve federasyonumuza bağlı dernek başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimiz, kadın kolları ve gençlik kollarımızın yönetim kurulu üyelerimizle birlikte katılacağız” dedi.

dfzdgxghj.jpg

KADIN KOOPERATİFİ BİNASI AÇILIYOR

Federasyon, festival kapsamında önemli bir açılışa da imza atacak. Geçtiğimiz yıl Kaman Belediyesi ile birlikte Federasyon Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Çavuş'un projelendirdiği Kaman Cevizi işleme, paketleme ve pazarlama üzerine kurulan kadın kooperatifinin binası, bu festivalde açılacak. Gökçınar, bu projeyle Kaman’daki kadınların ekonomik hayata katılımının artırılmasının hedeflendiğini belirterek, “Kooperatifimizin binasının açılışını gerçekleştireceğiz. Bu adım, Kaman ekonomisine ciddi katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı.

dfghghfg.jpg

HEMŞEHRİLER FESTİVALDE BULUŞACAK

Festivale Türkiye’nin dört bir yanından, özellikle başkent Ankara’dan büyük bir katılım bekleniyor. Gökçınar, “Bu festivalle farklı illerde yaşayan hemşehrilerimiz ile bir araya geleceğiz. Türkiye’nin her yerinden, özellikle başkentimizden yoğun katılımın olacağı bu festivalde hemşehrilerimiz ile hasret gidereceğiz” diyerek, etkinliğin Kaman Cevizi’nin duyurulması ve kültürel değerlerin paylaşılması açısından önemli olduğunu vurguladı. Festivalde düzenlenecek olan çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri, hemşehriler arasında bağların güçlenmesine de vesile olacak.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.