Kalecik'te şarap algısı kırıldı: Üzüm ürünleri dünyaya tanıtılıyor

Kalecik'te şarap algısı kırıldı: Üzüm ürünleri dünyaya tanıtılıyor

Ulus’a konuşan Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç, “Kalecik Karası denince akla önceleri şarap gelirdi. Festivalimiz bu yanlış algıyı kırdı. Üzümden yapılan pek çok ürünü dünyaya tanıtıyoruz” dedi.

Büyük bir coşku ile düzenlenen Kalecik Karası Üzüm Festivalini Ulus’a değerlendiren Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç, “Genel anlamda yanlış bir algı var. Kalecik Karası deyince genelde akıllara şarap geliyor. Bundan daha ziyade reçel, üzüm suyu, üzüm çekirdeği özü, kuru üzümler, sirke ve üzüm çekirdeği yağı gibi daha ön planda olması gereken ürünlerimiz bulunuyor. Festivalimiz ile birlikte hem bu yanlış algıları yıkacağız hem de üzümlerimizi dünyaya tanıtacağız. Bu tanıtıma desteğini gösteren herkese başta Başkan’ımız Mansur Yavaş’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yaklaşık 150 bin kişilik bir katılım olduğunu belirten Karakoç, “Her sene giderek sayımızı arttırıyoruz. Bu sene biraz daha arttırdık. Önümüzdeki senelerde de daha çok hemşehrimizin katılımıyla festivalimizi düzenlemek istiyoruz. Kalecik’imizi bu konuda marka şehir yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

fdghjk.jpg

ÇEŞİT ÇOK

Kalecik Karası üzümü denince genellikle akıllara şarap geldiğini söyleyen Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç, bu algının değişmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Karakoç, Kalecik Karası’nın sadece şarap değil, çok sayıda farklı ürünle de değerlendirilebileceğini belirtti.

Başkan Karakoç, “Kalecik Karası üzümümüz sadece şarapla sınırlı değil. Reçel, üzüm suyu, üzüm çekirdeği özü, kuru üzüm, sirke ve üzüm çekirdeği yağı gibi pek çok ürünümüz var ve bunların da ön planda olması gerekiyor. Festivalimiz, bu ürünlerimizi tanıtarak yanlış algıları yıkmamız için büyük bir fırsat. Bu zengin çeşitliliği tüm dünyaya duyurmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Karakoç, üzümün farklı kullanım alanlarını göstererek hem yerli hem de yabancı katılımcıların dikkatini çektiklerini söyledi.

fdfghjkj.jpg

“ANKARA’YI MİSAFİR ETTİK”

Kalecik Karası Üzüm Festivali’ne bu yıl yaklaşık 150 bin kişinin katıldığını belirten Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç, özellikle Ankara’nın birçok ilçesinden gelen misafirleri ağırladıklarını söyledi.

Karakoç, “Her yıl festivalimizde katılım sayısını giderek artırıyoruz. Bu yıl da Ankara’nın dört bir yanından hemşehrilerimiz ve misafirlerimiz Kalecik’e akın etti. Rekor bir katılımla yaklaşık 150 bin kişiyi ağırladık. Kalecik’in sadece üzümüyle değil, aynı zamanda dostane ve sıcak misafirperverliğiyle de tanınmasını istiyoruz. Önümüzdeki senelerde bu katılımı daha da artırmayı hedefliyoruz. Daha fazla hemşehrimizin katılımıyla festivalimizi büyüterek, Kalecik’i bir marka şehir haline getirme yolunda ilerlemek istiyoruz” dedi.

fdghjkkhjghfg.jpg

“DÜNYAYA TANITACAĞIZ”

Festivalin uluslararası bir boyuta ulaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Karakoç, bu yıl Kalecik Karası Üzüm Festivali’ne birçok büyükelçinin de katıldığını belirtti. Karakoç, “Bu festivalle birlikte Kalecik Karası’nı sadece Türkiye’de değil, dünyada da tanıtmayı hedefliyoruz. Festivalimize katılan büyükelçiler sayesinde üzümümüzü uluslararası arenada tanıtma fırsatı bulduk. Kalecik Karası’nın dünya çapında bilinirliğini artırarak, bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu. Başkan Karakoç festivalde yapılan tanıtımlar ve çeşitli etkinliklerle, Kalecik’in bir marka şehir olarak dünya sahnesinde yer alması için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

m-yavasli-foto.jpg

COŞKUYLA KUTLANDI

Kalecik Karası Üzüm Festivali, çeşitli etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutlandı. Üzümün farklı ürünlerinin tanıtıldığı stantlardan, konserler ve halk dansları gösterilerine kadar geniş bir programla ziyaretçilere keyifli anlar yaşatıldı. Festival boyunca üzümden elde edilen ürünlerin sergilenmesi ve kültürel etkinliklerle, bölgenin zenginlikleri yerli ve yabancı konuklara tanıtıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başta olmak üzere ilçe belediye başkanları ve Ankara milletvekilleri de festivale katılım göstererek, Kalecik Karası’nın tanıtımına destek verdi. Başkanların katılımı hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin festivale olan ilgisini artırdı. Festival, Kalecik’i tanıtma yolunda önemli bir adım oldu.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.