Kadına şiddete karşı İzmir Büyükşehir Krav Maga’ya başladı

Kadına şiddete karşı İzmir Büyükşehir Krav Maga’ya başladı

Son dönemde kadınlara yönelik şiddet olaylarının artması üzerine harekete geçen İzmir Büyükşehir, İsrail askerleri tarafından geliştirilen dövüş sanatı Krav Maga eğitimlerine başladı.

Son dönemde ülke genelinde kadın cinayeti ve kadınlara yönelik şiddet olaylarının artması üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kadına yönelik şiddete karşı Temel Savunma Atölyesi ile İsrail askerleri tarafından geliştirilen dövüş sanatı Krav Maga eğitimlerine başladı.

krav-maga-israil-izmir.jpg

Krav Maga eğitmeni eşliğinde savunma teknikleri öğrenen kadınlar, olumsuz durumlara karşı kendilerini korumayı hedefliyor.

İSRAİL ASKERLERİNİN GELİŞTİRDİĞİ BİR DÖVÜŞ

Krav Maga nedir?

İbranice bir ifade eden Krav Maga’nın Türkçesi "yakın dövüş"tür. İsrail askeri güçleri tarafından geliştirildiği ve daha çok onlar tarafından kullanılan savaş sanatı tekniği olarak bilinmektedir.

isra.jpg

Wikipedia’da yer alan bilgilere göre, kişisel savunma (self-defense) için daha basitleştirilip askeriyede kullanılan “öldürme teknikleri çıkarılmış bir versiyonu, sivil hayatta açılan kurslarla öğretilmektedir. Bu kurslarda gündelik hayatta karşılaşılabilecek tehditler ve bu tehditlerden korunma yöntemleri öğretilir. Herhangi bir ring-müsabaka kurallarına bağlı olmayan, bu nedenle tekniklerinde herhangi bir kısıtlama barındırmayan krav maganın amacı dövüşmeyi değil, hayatta kalmayı öğretmektir.

Kaynak:www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.