"Kademeli emeklilik" için Ulus'ta haykıracaklar

"Kademeli emeklilik" için Ulus'ta haykıracaklar

2000 sonrası için kademeli geçiş isteyen Emeklilikte Adalet Derneği, Ulus Meydanı Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yapacak

EYT düzenlemesiyle, ilk defa sigortalı çalışmaya 8 Eylül 1999 tarihinden önce başlayanlar için emeklilikte yaş koşulu kaldırılmıştı. Öte yandan 8 Eylül 1999 tarihinden sonra çalışmaya başlayan kadınlar 58, erkekler 60 yaşında emekli olacak.

Konuya ilişkin kademeli geçiş isteyen Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER), 29 Eylül Pazar günü Ankara Ulus Meydanı Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması gerçekleştirecek.

Kademeli emeklilik bilmecesinde mücadele devam ediyor. "1 güne 17 yılı kabul etmiyoruz" diyen EMADDER, Ankara Ulus'ta toplanarak basın açıklaması yapacak. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yapılan düzenlemeden yararlanamayan ve yaşıtlarından 17 yıl sonra emekli olmayı kabul etmeyen çalışanlar, taleplerini dile getirecek. Açıklamaya, EMADDER Genel Başkanı Mihriban Uğurlu da katılacak.

AK PARTİ'DEN YENİ DÜZENLEME SİNYALİ

Son olarak AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler mevcut emeklilik sisteminin daha adil, dengeli ve sürdürülebilir hale getirilmesi gerektiğini belirterek, prim günü, yaş ve sigorta süresini göz önünde bulunduran bir düzenlemenin sinyallerini verdi. Bu açıklama, kademeli emeklilik bekleyen milyonlarca vatandaş için umut oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.