Kabine yarın toplanıyor: Masada OVP olacak

Kabine yarın toplanıyor: Masada OVP olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık edeceği Kabine toplantısında, ekonomide Orta Vadeli Program, Gazze'deki insani kriz ve terörle mücadeledeki son durum masaya yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek Kabine toplantısında, ekonomiden dış politikaya, terörle mücadeleden insani yardımlara kadar birçok kritik konu masaya yatırılacak. Toplantının en önemli başlıkları arasında ekonomideki gelişmeler ve Gazze'deki insani kriz olacak.

ORTA VADELİ PROGRAM (OVP) MASADA

Ekonomi gündeminde, 5 Eylül’de açıklanan Orta Vadeli Program’ın (OVP) hedefleri değerlendirilecek. Özellikle enflasyonu tek hanelere indirme hedefi doğrultusunda atılacak adımlar ve uygulanacak politikalar görüşülecek. Ayrıca, yatırım, istihdam ve fiyat istikrarı konuları da toplantıda detaylı bir şekilde ele alınacak.

GAZZE KRİZİ VE DIŞ POLİTİKA GÜNDEMİ

Dış politikada ise, İsrail'in Gazze’de 11 aydır süregelen saldırıları önemli bir gündem maddesi olacak. Ateşkes görüşmelerinde gelinen nokta ve Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması konusunda yürütülen çalışmaların son durumu değerlendirilecek. Orta Doğu'daki gelişmelere ilişkin geniş kapsamlı bir inceleme yapılması bekleniyor.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK SÜRÜYOR

Kabine’nin diğer önemli başlıklarından biri de terörle mücadele olacak. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) yurt içinde ve sınır ötesinde terör örgütlerine karşı yürüttüğü operasyonlar masaya yatırılacak. Operasyonların başarıyla devam ettiği ve mücadelede kararlılığın sürdüğü vurgulanacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.