Just Fontaine kimdir, neden öldü?

Just Fontaine kimdir, neden öldü?

FİFA Dünya Kupası’nda 1958 yılında Fransa’nın gol kralı olan Just Fontaine hayatını kaybetti. İnsanlar Just Fontaine’nin hayatını merak ediyor. Peki, Just Fontaine kimdir, neden öldü?

Futbol dünyasına adını altın harflerle yazdıran Just Fontaine vefat etti. Peki, Just Fontaine kimdir, neden öldü?

JUST FONTAİNE KİMDİR?

Just Fontaine 18 Ağustos 1933 yılında Fas’ta dünyaya geldi. 89 yaşında hayatını kaybeden Just Fontaine hayatını kaybetti. 1953 ve 1965 yılları arasında Fransa ekibi Nice’de forma giyen Just Fontaine, 1962 yılına kadar ise Reims takımında boy gösterdi. Fransa milli takımı forması ile 1958 yılında FİFA Dünya Kupası’nda 13 gol ile gol kralı unvanını aldı. Reims forması ile 6 sezonda 121 gol atan Just Fontaine, 2 lig ve 1 kupa şampiyonluğu yaşadı. Fransa milli takımı ile ise 21 maçta 30 gole imza attı. Just Fontaine bu zamana kadar Dünya Kupası’nda en çok gol atan isim unvanını taşıyor.

topa bakan adam.jpg

JUST FONTAİNE NEDEN ÖLDÜ?

Just Fontaine 89 yaşında hayatını kaybetti. Just Fontaine’nin vefat haberini formasını terlettiği Reims sosyal medya hesabından açıkladı. Just Fontaine’nin geçirdiği hastalık sebebiyle hayatını kaybettiği kaydedildi. Just Fontaine Pele’nin formasını giydiği Brezilya’ya karşı kaybedilen 5-2’lik mücadelede boy göstermişti.

Salih Çifci / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.