Joseph Goebbels kimdir, nereli?

Joseph Goebbels kimdir, nereli?

Joseph Goebbels, Adolf Hitler’e en yakın isim olmakla beraber sağ koluydu. Yahudi karşıtı görüşleri ve radikal fikirleri ile birlikte üstün bir hitabet yeteneğine sahipti. Peki, Joseph Goebbels kimdir, nereli?

Gobbels, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “vitaminsiz Goebbels” sözlerinden sonra gündem oldu. Coşkulu ve hitabet yeteneği, Yahudi karşıtlığı ve üstün propagandanın en iyi tekniğini bildiği bilinmektedir. Bu özellikleri, Adolf Hitler’e de öğrettiği ön görülmektedir. Gobbels ayrıca, Hitler’in en yakın arkadaşlarından biridir. Peki, Joseph Goebbels kimdir, nereli?

kobels.jpg

JOSEPH GOEBBELS KİMDİR VE NERELİ?

Joseph Goebbels, Adolf Hitler'in Nazi Partisi'nin en yakın yardımcılarından biri ve 1933-1945 yılları arasında Almanya'da Propaganda Bakanı olarak hizmet veren bir politikacıdır.

Goebbels, 1897'de Almanya'da doğdu. İlk olarak bir yazar olarak kariyerine başladı ve daha sonra Nazi Partisi'ne katıldı. Hitler'in kişisel arkadaşı ve en yakın danışmanlarından biri haline geldi. Nazi Partisi'nin önde gelen propagandacılarından biri olarak, Goebbels, Almanya'nın tarihte görülmemiş bir ölçekteki propagandayı kullanarak halkı Nazi ideolojisiyle uyumlu hale getirdi.

Goebbels, 1933 yılında Hitler'in Şansölye seçilmesinden sonra Propaganda Bakanı olarak atandı ve birçok Alman medya kuruluşunu kontrol altına aldı. Nazilerin Yahudilere yönelik baskı politikalarının mimarlarından biri oldu ve Holokost'un gerçekleştirilmesinde önemli bir rol oynadı.
Nazi Almanyası'nın yenilgisinin ardından, Goebbels ve eşi Magda, Berlin'deki Führerbunker'da intihar etti.

Eray Zobu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.