Joe Biden Zelenskiy ile Putin'i karıştırdı

Joe Biden Zelenskiy ile Putin'i karıştırdı

ABD Başkanı Joe Biden, NATO Zirvesi'nde yaptığı bir gafla dikkatleri üzerine çekti. Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy'i sahneye davet ederken, "Beyefendiler, hanımefendiler, karşınızda Başkan Putin" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, NATO Zirvesi'nde yaptığı bir gafla dikkatleri üzerine çekti. Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy'i sahneye davet ederken, "Beyefendiler, hanımefendiler, karşınızda Başkan Putin" diyerek yanlışlıkla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in adını kullandı.

NATO Zirvesi kapsamında düzenlenen Ukrayna Sözleşmesi imza töreninde konuşan Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarını kınayarak, uluslararası toplumun Ukrayna'nın özgürlüğünü ve geleceğini korumak için birlikte hareket edeceğini vurguladı. Biden, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in vahşi savaşına karşı hepimiz birlik içindeyiz. Ukrayna gibi özgür ülkelerin tiran komşulardan korkmadığı bir dünya düzeni için birlikteyiz" dedi.

1-001.jpg

ZİHİNSEL SAĞLIĞI YERİNDE DEĞİL

Biden'ın gafı, özellikle fiziksel ve zihinsel sağlığı konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi. Rakibi Donald Trump ile olan canlı yayın münazarasından sonra sağlık durumu hakkında sıkça spekülasyon yapılan Biden, bu olayla tekrar eleştirilerin hedefi haline geldi.

Biden'ın hatasının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy sahneye çıkarak konuşmasını yaptı ve Ukrayna'nın mücadelesine verilen desteğe teşekkür etti. Zelenskiy, Ukrayna'nın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü için verilen desteğin önemine vurgu yaparak, uluslararası toplumun dayanışmasının devam etmesi gerektiğini belirtti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.