Jayden Oosterwolde kimdir, mevkisi ne?

Jayden Oosterwolde kimdir, mevkisi ne?

Süper Lig’de zirve takibini sürdüren Fenerbahçe, Jorge Jesus’un talimatıyla sol bek arayışlarına hız verdi. Peki, Fenerbahçe ile ismi anılan Jayden Oosterwolde kimdir, mevkisi ne?

Ara transfer dönemi çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe’nin, Parma’da forma giyen sol bek Jayden Oosterwolde ile ilgilenildiği biliniyor. İtalyan gazeteci Fabrizio Romano, her iki takım arasında son detayların konuşulduğunu müjdeledi. Peki, Jayden Oosterwolde kimdir, mevkisi ne? İşte Oosterwolde’nin kariyeri:

jayden-oosterwolde-kimdir.jpg

JAYDEN OOSTERWOLDE KİMDİR?

Jayden Oosterwolde, 26 Nisan 2001 tarihinde Hollanda'da dünyaya geldi. 21 yaşındaki Surinam asıllı oyuncu, futbola Z.A.C. Zwolle altyapısında başladı. Sol bek bölgesinde oynayan Oosterwolde, 2012 yılında Twente altyapısına transfer oldu. 2020 yılında Twente ile profesyonel sözleşme imzalayan genç Hollandalı, Twente'de geçirdiği 1,5 sezonun ardından Parma'ya kiralandı. Genç sol bek, sezon başında İtalyan ekibiyle 3 milyon Euro karşılığında 4 yıllık sözleşme imzaladı. Bu sezon İtalya Serie B'de istikrarlı bir görüntü çizen ve 17 maça çıkan Jayden Oosterwolde, 1 gol attı. Jayden Oosterwolde, bu sezon maç başı rakamlar olarak, başarılı atak aksiyonları 3.01, rakip yarı sahada 20.94 isabetli pas, başarılı topa müdahale 2.41, rakip sahada sahipsiz top kazanma 2.95, başarılı dribbling 1.8, kazanılan ikili mücadele 7.49 istatistikleriyle oynadı. 1.89 boyundaki sol bekin güncel piyasa değeri ise 2 milyon Euro.

İTALYAN GAZETECİ DOĞRULADI

İtalyan gazeteci Fabrizio Romano, transfer görüşmeleriyle ilgili bir sosyal medyadan bir paylaşım yaptı ve "Fenerbahçe, Parma'nın sol beki Jayden Oosterwolde'nin transferini bitirmek üzere. Oyuncuyla her konuda anlaşan sarı-lacivertliler, Parma ile son detayları görüşüyor" ifadelerine yer verdi.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.