Japon arabasına binenlere şok! O markalar skandal güvenlik açığını kabul etti...

Japon arabasına binenlere şok! O markalar skandal güvenlik açığını kabul etti...

Japonya hükümeti tarafından yapılan açıklamaya göre 'hileli güvenlik testi’ sunmakla suçlanan otomobil firmaları yaptıklarını itiraf etti. Özellikle Toyota'nın araç güvenlik testlerinde çok sık hileye başvurduğu öğrenildi.

Araç üretim sürecinde sertifikasyon için ‘hileli güvenlik testi’ yaptıkları iddia edilen Toyota, Mazda, Yamaha, Honda ve Suzuki'ye açılan hükümet soruşturması dünyanın gündeminde.

Ülkenin Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı (MLIT) sertifikasyon amacıyla ‘hileli güvenlik testi’ yapmakla suçlanan firmaların söz konusu yolsuzlukları kabul ettiklerini açıkladı.

Bakanlık, firmalardan söz konusu araçların sevkiyatlarını durdurması ve söz konusu modellerin, ulusal güvenlik standartlarını karşıladığının doğrulanmasını istedi.

BAKANLIK YETKİLİLERİ YERİNDE DENETİM YAPACAK

MLIT yetkilileri, yerinde denetim başlatılması için talimat verdi. Bakan Saito Tetsuo, konuya ilişkin yaptığı açıklamada güvenlik açıklarının son derece üzücü olduğunu kaydetti.

TOYOTA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Toyota Motor, açıklamasında, firmanın toplamda 7 modeli kapsayan araçlarının "MLIT onaylı olmayan yöntemlerle sertifikasyondan geçirildiğini" kaydetti.

Toyota Başkanı Toyoda Akio, düzenlediği basın toplantısında, bakanlık talimatlarına uyacaklarını söyledi.

"Toyota olarak özür diliyoruz. Doğru sertifikasyon sürecini takip etmeden seri üretim yapıp otomobil sattık" dedi.

Yolsuzluğun sistemin temellerine etkisine değinen Toyoda, "Bu gibi eylemler sertifikasyon sisteminin temellerini baltalıyor. Bir otomobil üreticisi olarak bunların asla gerçekleşmemesi gerektiğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.