İzmir'in turkuaz cenneti: Palmiyelerle çevrili eşsiz bir koy

İzmir'in turkuaz cenneti: Palmiyelerle çevrili eşsiz bir koy

İzmir, yaz mevsiminde İzmirlilerin yaşamaktan keyif aldığı muhteşem bir tatil şehrine dönüşüyor. Keşfedilmeyi bekleyen birçok koy ve plaj vazgeçilmez tatil rotalarından oluyor. Bu gizli güzelliklerden biri de Gönsüz Koyu.

İzmir, yaz mevsiminde İzmirlilerin yaşamaktan keyif aldığı muhteşem bir tatil şehrine dönüşüyor. Keşfedilmeyi bekleyen birçok koy ve plaj vazgeçilmez tatil rotalarından oluyor. Bu gizli güzelliklerden biri de Gönsüz Koyu. Peki Gönsüz Koyu nerededir? Gönsüz Koyu'na nasıl gidilir?

GÖNSÜZ KOYU

İzmir'de yaz mevsiminin kavurucu sıcaklarından bunalan ve kendilerine yeni tatil rotası arayanlar için en güzel önerilerden biri Gönsüz Koyu. Gönsüz Koyu, sessiz ve sakin bir tatil yaşamak isteyenler için oldukça ideal. Bu koyun plaj kısmında palmiye ağaçları bulunuyor. Bu anlamda oldukça tropik bir görüntüye sahip. Bu doğa harikası koyda bulunan deniz, özellikle tertemiz yapısı ve turkuaz görüntüsüyle ziyaretçilerini büyüleyen cinsten. Plaj alanı taşlık olan bu denizin suyu her zaman soğuk ve bazı dönemlerde ciddi dalgalı olabiliyor. Doğayla iç içe olup el değmemiş bir koyda tatil yapmak isteyenler burada kendilerine kamp imkanı da bulabilirler.

GÖNSÜZ KOYU GİRİŞ ÜCRETİ

Bu koyun plaj kısmında herhangi bir işletme bulunmuyor. Bu yüzden giriş için de herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Fakat içeride bir tesis bulunmadığını tekrar hatırlatalım. Soyunma kabini, duş ve tuvalet gibi imkanların bulunmadığını düşününce buraya hazırlıklı gelmenizde fayda var.

GÖNSÜZ KOYU NEREDEDİR? NASIL GİDİLİR?

Gönsüz Koyu, İzmir'in Karaburun ilçesinde Hamzabükü ile Sarpıncık Deniz Feneri arasında bulunuyor.

Gönsüz Koyu ulaşım anlamında biraz zorlayacak bir tatil rotası. Bu sebeple toplu taşıma ile ulaşım imkanı bulunmuyor. Araçla bu doğa harikası koya ulaşmak da tahmin edildiği gibi kolay olmayacak. Çünkü koya giden yol biraz engebeli ve bozuk bir yapıda. Yinede binek aracınızla arazi aracına ihtiyaç duymadan dikkatli bir sürüş ile bu koya ulaşabilirsiniz.

Kaynak:Haber Merkezi/ gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.