İzmir'in Cenneti Aya Yorgi Tehlikede! Betonlaşmaya Karşı Direniş Çağrısı
İzmir’in Çeşme ilçesinde yer alan Aya Yorgi Koyu, yeni imar planı nedeniyle büyük bir tartışmanın merkezine oturdu.
İzmir’in Çeşme ilçesinde yer alan Aya Yorgi Koyu, yeni imar planı nedeniyle büyük bir tartışmanın merkezine oturdu. 372 bin metrekarelik alan için hazırlanan plana göre, bölgenin yüzde 54’ü konut ve ticaret alanına dönüştürülürken, yalnızca yüzde 22’sinin yeşil alan olarak ayrılacağı bildirildi. Ayrıca, 33 dönümlük alanın otel yapımı için tahsis edilmesi ve 394 villa tipi konut inşa edilmesi planlanıyor.
Çevreciler Uyarıyor: Aya Yorgi Betonlaşma Tehlikesiyle Karşı Karşıya!
Çevre örgütleri ve bölge halkı, projelerin hayata geçirilmesi halinde Aya Yorgi Koyu’nun doğal yapısının zarar göreceğini ve bölgenin turistik kimliğinin yok olacağını vurguluyor. Çeşme Çevre Derneği, İzmir Şehir Plancıları Odası ve Gücücek Koyu Doğal Yaşamı Koruma Derneği, imar planına karşı hukuki mücadele başlattı.
Çeşme Çevre Derneği Başkanı Ahmet Güler, projeleri “büyük bir rant operasyonu” olarak nitelendirerek, “Aya Yorgi’de yaşananlar, Kanal İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en büyük doğa talanlarından biri olabilir” dedi.
İhale Tepki Çekiyor, Aktivistler Direnişe Geçiyor
Özellikle 27 Şubat’ta gerçekleştirilecek “arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı” ihalesi büyük tepki topluyor. Çevreciler, bu yöntemin kamu arazilerinin sermayeye devri anlamına geldiğini ve koyun tamamen betonlaşmasına yol açacağını savunuyor.
Aya Yorgi Koyu’nun korunması için kampanya başlatan aktivistler, halkı duyarlı olmaya ve yetkilileri harekete geçmeye çağırıyor. Gözler, 27 Şubat’taki ihale ve sonrasında yaşanacak gelişmelere çevrildi.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.