İzmir’in bir numaralı mantısında da “tek tırnak” çıktı

İzmir’in bir numaralı mantısında da “tek tırnak” çıktı

Gıda sahtekarlarının listesi güncellendi. Daha çok restoran ve et ürünleri satan firmaların bulunduğu listeye İzmir’in bir numaralı mantıcısı da girdi. Mantıdaki etlerde tek tırnak yani at ve eşek eti tespit edildi. Peki Etibol Mantı kimin, sahibi kim?

Tarım Bakanlığı halkın sağlığıyla oynayan gıda sahtekarlarını ifşa etmeyi sürdürüyor. Bakanlığın resmi internet sitesinde yayınlanan liste güncellendi.

MANTICI DA GİRDİ: TEK TIRNAK ÇIKTI

Şimdiye kadar daha çok restoran ve et ürünleri satan firmaların bulunduğu listeye İzmir’in bir numaralı mantıcısı da girdi. Mantıdaki etlerde tek tırnak yani at ve eşek eti tespit edildi. Peki Etibol Mantı kimin, sahibi kim?

Tarım Bakanlığı’nın "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinde yayınlanan ve gıdada sahtekarlık yapan işletme ve markaların listesinde İzmir’den 121 firma yer alırken, biri özellikle dikkat çekti.

izmir-etibol-manti.jpg

ETİBOL MANTI

Bakanlığın yayınladığı listede yer alan bilgilere göre, İzmir’in en ünlü mantıcılarından biri olarak bilinen Etibol Mantı’nın “Dondurulmuş Bohça Mantı-300 Gr” ürününde “tek tırnaklı eti” yani at ve eşek eti tespit edildi.

“YÜZDE 100 DANA ETİ KULLANIYORUZ” DİYORDU

İzmir Buca’da faaliyet yürüten ve “ŞEF SOĞAN GIDA İNŞAAT OTOMOTİV TURİZM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ”ne ait olan Etibol Mantı’nın resmi internet sitesinde, ham maddelerinin tamamen doğal olduğu belirtilerek “Türkiye’nin en seçkin buğdaylarından üretilmiş un’ları kullanılarak içerisine katkı ve koruyucu gibi bileşenler katmadan %100 dana eti işleyerek mantılarımızı üretiyoruz” deniliyor.

etibol-manti-kimin.jpg

ETİBOL MANTI KİMİN?

Etibol Mantı kimin, sahibi kim? Etibol Mantı kimin sorusunun cevabını irdelediğimiz resmi sitesinde, bu konuda sadece şu bilgilere yer verildiği görüliyor:

“2005 yılında kurulan Etibol Mantı, 14 yıl gibi bir sürede gelişerek mantı ve diğer ürün çeşitlerini, 98 personel ve 2800 satış noktası ile Türkiye’nin 15 şehrine ulaştırmaktadır. İlkeli ve kurumsal yapımızla insan sağlığını korumaktan ve çevreye duyarlı anlayışımızla yadsınamayacak “Lezzet” ailesini tüketicilerimize sunmaktan gururluyuz. Markamız, Türk mutfağının geleneksel yemeği mantının bir çok farklı çeşidi ve içli köfte, paçanga, sigara böreği gibi ürünlerle mutfaklarda fark yaratmaya devam ediyor.”

Kaynak:www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.