İzmir’de oy oranları şaşırttı: CHP yıllar sonra yüzde 50'nin altına indi!

İzmir’de oy oranları şaşırttı: CHP yıllar sonra yüzde 50'nin altına indi!

MAK Araştırma 31 Mart yerel seçimleri için İzmir'de yapılan araştırma sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Ankete göre CHP adayı Cemil Tugay yüzde 48 oy oranı ile zirvede. Ancak 2019 seçimlerinde Tunç Soyer yüzde 58 oy ile yarışı kazanmıştı.

MAK Araştırma Şirketi, 31 Mart yerel seçimleri için İzmir'de yapılan yeni bir araştırma sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Ankete göre, 5700 kişiye "Önümüzdeki yerel seçimde; aşağıda ismi ve partisi yazılı hangi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayına oy vereceksiniz?" sorusu yönlendirildi.

1-002.jpg

CHP OYLARI GERİLEDİ

Sonuçlara göre katılımcıların yüzde 48'i CHP'li Cemil Tugay'a oy vereceğini belirtti. Ancak Tugay’ın popülaritesinin geçmiş seçimlerdeki CHP adaylarına kıyasla düşük olduğu dikkat çekiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir'deki oylarının yüzde 50'nin altında kalması siyasi çevrelerde şaşkınlık yarattı. Hatırlanacağı üzere 2019 seçimlerinde CHP adayı Tunç Soyer yüzde 58 oy alarak seçimi kazanmıştı. Son ankette elde edilen sonuçlar CHP'nin İzmir'de ciddi bir oy kaybı yaşadığını gösteriyor.

Ankete göre Cumhur İttifakı adayı Hamza Dağ yüzde 31 oy oranında seyrediyor. İYİ Parti adayı Ümit Özlale ise yüzde 7 oy alarak üçüncü sırada yer aldı. Ankette belirtilen kararsız seçmen oranı yüzde 4 olarak ölçüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.