İzmir'de Zehir Fabrikası Büyüyor: Aliağa’da Kapasite Artışı Tartışma Yarattı

İzmir'de Zehir Fabrikası Büyüyor: Aliağa’da Kapasite Artışı Tartışma Yarattı

İzmir’in Aliağa ilçesinde çevresel etkileriyle sıkça gündeme gelen Gemi Söküm Tesisleri için kapasite artırımına yönelik ÇED süreci başlatıldı.

İzmir’in Aliağa ilçesinde çevresel etkileriyle sıkça gündeme gelen Gemi Söküm Tesisleri için kapasite artırımına yönelik ÇED süreci başlatıldı. Asbestli gemilerin sökümü nedeniyle eleştirilerin odağında olan tesislerin genişleme planı, çevre örgütleri ve meslek odalarının tepkisini çekmeye devam ediyor.

Deniz tarafındaki kullanım alanının genişletilmesi planlanırken, projenin toplam maliyeti yaklaşık 71 milyon lira olarak hesaplandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yapılan başvuru sonrası, sürecin nasıl ilerleyeceği merakla bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.