İzmir'de Yazın Bu Koyları Görmeden Geçmeyin! İşte O Eşsiz Koylar

İzmir'de Yazın Bu Koyları Görmeden Geçmeyin! İşte O Eşsiz Koylar

Türkiye’nin turistik açıdan en popüler şehirlerinden biri ve birçok dünyaca ünlü tatil destinasyonuna da ev sahipliği yapıyor İzmir. Şehrin tatil konusunda bu denli popüler olmasında elbette enfes plajlarının ve koylarının rolü çok büyük.

İzmir plajları her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiye deniz, kum ve güneş üçlüsüyle keyifli bir buluşma yaşatıyor. Ayrıca İzmir’in dünyaca ünlü tatil merkezi Çeşme plajları aynı zamanda sörf sevdalılarının da popüler rotalarından. İşte karşınızda denize girip, güneşlenip, sörf ve daha birçok başka su sporu yapabileceğiniz İzmir sahilleri.

Mimoza Koyu

İzmir ve tatil denilince akla ilk gelen yerlerden biri Karaburun ve Mimoza Koyu da Karaburun’da bulunan en güzel koylardan. İzmir merkezinden yaklaşık 104 kilometre uzaklıktaki Mimoza Koyu, Karaburun merkezine ise çok yakın. Tertemiz bir denize sahip olan koyda şemsiye, duş, yeme-içme gibi tüm imkanlar mevcut. Mimoza Koyu özellikle çocuklu aileler için çok uygun çünkü denizi oldukça sığ bu da çocukların güvenli şekilde yüzmesini sağlıyor.

ayibaligi.jpg

Ayıbalığı Koyu

Yine Karaburun ilçesindeki Ayıbalığı Koyu İzmir plajları arasında en temizlerden biri olarak biliniyor. Sakin ve temiz denizinin yanı sıra adrenalin tutkunlarını kendine çeken atlama falezleri ile de tanınan Ayıbalığı Koyu İzmir tatillerinde denizin tadını çıkarabileceğiniz yerlerden biri.

Delikli Koy

Çeşme’deki Delikli Koy yalnızca muhteşem denizi ile değil beyaz kayaları ile İzmir’in en güzel koyları arasında yer alıyor. Doğal güzelliği ile büyüleyen Delikli Koy Çeşme tatillerinde muhakkak uğranması gereken bir nokta. Çoğu Çeşme plajı ile kıyaslandığında sakin olarak tanımlanabilecek Delikli Koy’da herhangi bir tesis yok. Doğal bir ortamda denize girip güneşlenerek dinlenmek için bu koyu tercih ederseniz mutlaka yanınıza yiyecek ve içecek almalısınız.

Aya Yorgi Koyu

İzmir’de gidilecek plajlar denilince çoğu kişinin aklına ilk gelen yer Çeşme ve Aya Yorgi Koyu da Çeşme’nin en popüler plajlarından biri. Aya Yorgi Koyu oldukça büyük ve koyda çok sayıda mekan var. Koydaki beach clublere giriş ücretli ve her mekanın giriş ücreti değişiyor. Aya Yorgi Koyu’nun yaz aylarında çok kalabalık olduğunu da eklemek gerekli.

killik.jpg

Killik Koyu

Yine Dikili’deki Killik Koyu aynı zamanda Zindancık Koyu’na da komşu, yani her iki koyu aynı gün içinde ziyaret edebilirsiniz. Koyu görenler tarafından Türkiye’nin Maldivler olarak tanımlanan Killik Koyu`nun bir bölümü halk plajı diğer bölümünde ise çeşitli işletmeler yer alıyor. Bu koyun bir özelliği de adını aldığı doğal kili. Bu kille yüze uygulanan maskenin cilde çok faydalı olduğu söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.