İzmir’de önce at eti yedirdiler sonra mekan taradılar

İzmir’de önce at eti yedirdiler sonra mekan taradılar

Gıda sektöründe yaşanan tağşiş skandalları, beklenmedik bir şekilde şiddet olayına dönüştü. İzmir’deki bir mantıcı, bakanlığın açıkladığı listede yer almış, ve menüsünde tek tırnaklı hayvan eti çıkmıştı. İşletmeciler başka kişilere silahla saldırdı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı tağşiş listesinde adının yer alması sonucu ciddi bir müşteri kaybı yaşadığı iddia edilen İzmir’deki mantıcı, bu durumun sorumlusu olarak gördüğü işletmeye yönelik intikam planı kurdu. Gıda Dedektifi’nin Youtube kanalında yayınladığı videodaki iddiaya göre, yüklü bir miktarda et aldığı İstanbul’daki işletme, İzmir’deki mantıcı saldırganı çileden çıkardı. Silahlarla baskın yapan mantıcılar, saldırıda üç kişinin yaralanmasına neden oldu.

izmir-2.jpg

ÜÇ KİŞİ YARALANDI

Öfkesine yenik düşen İzmir’deki işletme sahibi, rakibinin dükkanına silahlı baskın düzenledi. Saldırı sonucunda işletmede bulunan üç kişi yaralandı. Yaralıların sağlık durumları hakkında henüz detaylı bir bilgi paylaşılmadı. Olay sonrası polis ekipleri hızla harekete geçerek saldırganı gözaltına aldı. Şüpheli hakkında silahlı saldırı ve yaralama suçlarından adli işlem başlatıldı.

AMAÇ YOLUNU ŞAŞIRDI

Gıda güvenliği uzmanları, tağşiş listelerinin amacının tüketiciyi korumak olduğunu hatırlatarak, işletmelerin kalite standartlarını yükseltmek yerine birbirlerini suçlamalarının ve şiddete başvurmalarının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Psikologlar ise ekonomik baskıların insanları ekstrem davranışlara itebileceğine dikkat çekti.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.