İzmir'de korku evi skandalı! Emniyet harekete geçti

İzmir'de korku evi skandalı! Emniyet harekete geçti

Alsancak Bornova sokağında bir korku evinin tanıtımı kan dondurdu. Çocuklar ve gençlerin yoğunlukta olduğu sokakta, kesik baş ve gövdelerin sergilendiği görüldü. Görüntülere vatandaşlar tepki gösterdi.

İzmir'deki korku evi skandalı sosyal medyada gündem oldu. İşletme sahibinin korku evinin tanıtımını yapmak için sokakta kanlar içinde kesik baş ve insan vücudu sergilemesi tepkilere neden oldu.

Alsancak mahallesinin en işlek sokaklarından biri olan Bornova'daki görüntüler önceki gün İstanbul Fatih'te yaşanan iki gencin cinayetlerini hatırlattı.

GÖRÜNTÜLER KAN DONDURDU

Yaşanan olayların ardından İzmir'deki söz konusu görüntüler adeta kan dondurdu.

Şiddet içerikli animasyon ve oyunların yanı sıra vahşetin çeşitli yöntemlerle normalleştirilmeye çalışılmasına yoğun tepkiler geldi. Tepkilerin ardından İzmir Emniyet'i olaya el attı ve figürler indirildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Tepkilerin ardından İzmir Valiliği yayınladığı yazılı açıklamada, adli ve idarei işlemlerin başlatıldığını duyurdu.

İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

"X sosyal paylaşım sitesi üzerinden 06.10.2024 günü yapılan bir paylaşımda, Konak ilçesi Alsancak semtinde faaliyet gösteren Oyun Evi (Korku Evi) olarak ruhsatlamış iş yerinin reklam amaçlı astığı pano ve plastik mankenlerin rahatsızlık verdiği belirtilmiştir.

Alsancak Polis Merkezi Amirliği görevlilerimizce iş yerinde gerekli denetimler yapılmış, söz konusu materyaller bulundukları yerden kaldırılmış, işletme sahipleri ile ilgili adli ve idari işlemlere başlanmıştır."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.