İzmir'de görülmüştü: Yaralı geyik ne anlama geliyor?

İzmir'de görülmüştü: Yaralı geyik ne anlama geliyor?

İzmir'de yaralı halde fabrikaya sığınan geyik telaşa neden oldu. Peki, yaralı geyik görmek ne anlama geliyor? Türk geleneğinde geyiğin yeri nedir? İşte tüm detaylar...

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde yaralı halde bir fabrikanın bahçesine sığınan geyik tartışmalara neden oldu. Birçok kullanıcı, Türk kültüründe yaralı geyik görmenin uyarı anlamında olduğunu yazdı.

yarali-geyik-ic.jpg

YARALI GEYİK GÖRMEK NE DEMEK?

Birçok kültürde ve inanışta olduğu gibi Anadolu kültüründe de geyik önemli bir yere sahip ve kutsal hayvan olarak kabul ediliyor. Ayrıca geyiğin kötülüklerden koruduğuna dair bir inanış mevcut. Dolayısıyla yaralı geyik görmenin, kötülüklerin önünün açıldığına dair bir uyarı niteliği taşıdığı düşünülüyor. Yaralı geyik, Türk kültüründe genellikle bir yaralı ya da acı çeken ruhu simgeliyor. Bu figür, derin bir üzüntü, kayıplar veya acılarla ilişkilendiriliyor.

İşte İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde görülen yaralı geyikle ilgili bazı yorumlar...

geyik-ic.jpg

ic-2.jpg

ic-3.jpg

BAKAN YUMAKLI'DAN AÇIKLAMA

Yaralı geyiğin sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, şu ifadelere yer verdi:

"Durumu iyiye gidiyor. İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde yaralı ve yorgun halde bulunan kızılgeyik, milli parklar ekiplerimizce tedavi altına alındı. Bir süre daha misafirimiz olarak gözetim altında kaldıktan sonra doğal yaşam alanına kavuşacak."

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.