İzmir’de eller hayır için yarıştı

İzmir’de eller hayır için yarıştı

İzmir Karşıyaka'da işsizlik nedeniyle evlerinden çıkmak zorunda kalıp parkta yaşamaya başlayan 62 yaşındaki adam ve ağır engelli eşine, sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından yetkililer ve hayırseverler sahip çıktı.

Karşıyaka'daki Bostanlı Cengiz Parkı'nda çadırda yaşam mücadelesi veren 62 yaşındaki adam ve 47 yaşındaki ağır engelli eşinin dramı, sosyal medyada paylaşılan görüntülerle gündeme geldi. İşten çıkarılması sonucu evlerinden ayrılmak zorunda kalan çift, temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz duruma düşmüştü.

1.jpg

SOSYAL MEDYA HAREKETE GEÇİRDİ

Yüzbinlerce takipçisi bulunan "İzmirgibiyiz" sosyal medya hesabının paylaştığı görüntüler, kısa sürede büyük yankı uyandırdı. Sürekli bakıma muhtaç olan engelli eşiyle birlikte parkta yaşamak zorunda kalan adamın durumu, yetkililerin ve hayırseverlerin dikkatini çekti.

Durumun sosyal medyada duyulmasının ardından Karşıyaka Sosyal Hizmetler Merkezi ve Karşıyaka Sosyal Dayanışma Vakfı harekete geçti. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün koordinasyonuyla çift, geçici olarak bir otele yerleştirildi.

2.jpg

KALICI ÇÖZÜM İÇİN DESTEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi, süreç boyunca aileye gereken tüm desteğin sağlanacağını açıkladı. Ayrıca iş insanı Dinçer Azaphan da ailenin tüm ihtiyaçlarını karşılama sözü verdi. Olay, toplumsal dayanışmanın güzel bir örneği olarak kayıtlara geçerken, sosyal medyanın toplumsal sorunların çözümündeki rolünü de bir kez daha gözler önüne serdi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.