İzmir Şehir Hastanesi'nde Burger King afişleri tepki çekti

İzmir Şehir Hastanesi'nde Burger King afişleri tepki çekti

İzmir Şehir Hastanesi'ne asılan Burger King afişleri sosyal medyada büyük tepki topladı. Gelen tepkiler sonrası hastane yönetimi afişleri kaldırmak zorunda kaldı.

İzmir Şehir Hastanesi'ne asılan Burger King afişleri, sosyal medyada büyük tartışma yarattı.

Gıda Dedektifi adlı X (eski Twitter) hesabı tarafından yapılan paylaşımda, ABD merkezli ve İsrail destekçisi olarak bilinen fast food zinciri Burger King’in hastane bünyesinde şube açmaya hazırlandığı belirtildi.

Paylaşılan fotoğraf ve videolarda, hastanenin İdari Birimler binasının önünde “Yakında Hizmetinizde” ifadesiyle asılan Burger King afişleri dikkat çekti. Özellikle İsrail'e verdiği açık destekle bilinen firmanın, Türkiye’de bir devlet hastanesi içinde şube açacak olması büyük tepki topladı.

TEPKİLER SONRASI AFİŞLER KALDIRILDI

Kamu-özel işbirliği modeliyle Ocak 2024'te açılan ve 25 yıl boyunca Türkerler Holding ve Gama Holding tarafından işletilecek olan hastaneye yönelik eleştiriler artınca, hastane yönetimi afişleri apar topar kaldırdı. Ancak bu olay, sosyal medyada hızla yayılarak büyük yankı uyandırdı.

Burger King, geçtiğimiz aylarda Gazze'de düzenlenen operasyonlar sırasında İsrail askerlerine "kahramanlarımız" diyerek burger dağıtmasıyla gündeme gelmiş ve bu sebeple boykot listelerine eklenmişti. Sağlık Bakanlığı ve İzmir Şehir Hastanesi yönetiminden konuya ilişkin resmi bir açıklama bekleniyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.