İzmir, öğrencilerine sahip çıkıyor: 6 noktada ücretsiz yemek!

İzmir, öğrencilerine sahip çıkıyor: 6 noktada ücretsiz yemek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ağırlaşan ekonomik koşullar nedeniyle beslenme sorunu yaşayan üniversiteli gençlere hafta içi her gün 6 noktada ücretsiz sıcak yemek hizmeti veriyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ağırlaşan ekonomik koşullar altında beslenme sorunu yaşayan üniversite öğrencilerine yönelik önemli bir hizmet sunuyor. Her hafta içi, 6 farklı noktada ücretsiz sıcak yemek hizmeti ile öğrencilere destek veriliyor. 17.00 ile 19.00 saatleri arasında, üniversite kampüslerinin çevresinde sunulan bu hizmet sayesinde öğrenciler, özledikleri ev yemeklerini herhangi bir ücret ödemeden yeme fırsatını buluyor.


Ege Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Bakırçay Üniversitesi, Demokrasi Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) kampüslerinde oluşturulan yemek dağıtım noktaları, öğrencilerin günlük sıcak yemek ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlıyor.

“Gençlerimiz yalnız değil”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, gençlerin ekonomik kriz ortamında birçok sorunla karşılaştığını belirterek, “Üniversiteyi kazanan pırıl pırıl gençlerimize her türlü desteği vermek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Günlük 4 bin öğrenciye yemek hizmeti
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aşevleri Şube Müdürü Ebru Asal, her gün farklı bir menü ile üniversitelere yakın noktalarda 4 bin kişilik yemek hizmeti sunduklarını açıkladı. Asal, “Zorlu ekonomik koşullarda üniversitede okuyan öğrencilere yemek desteği ile katkıda bulunmak istiyoruz. Sağlıklı ve güvenilir koşullarda yemek üretiyoruz” şeklinde konuştu.

Öğrenciler memnun: “Uygulama çok önemli”
Ege Üniversitesi yakınındaki sıcak yemek dağıtım noktası önünde ilk gün uzun kuyruklar oluştu. Öğrenciler uygulamadan memnun. İrem Doğan, bu hizmetin öğrenciler için çok önemli olduğunu belirterek, “Bu tür projelerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yemeklerin sağlıklı ve hijyenik olması da önemli. Umarım gelecek senelerde de devam eder” dedi.

Yemek ve barınma sorunları gündemde
Mehmet Berk Güneş, barınma ve yemek sorunlarının öğrenciler için en büyük problemler arasında olduğunu ifade ederek, “Bu proje beni sevindiriyor. Dışarıdaki yemekler genellikle sağlıklı değil ve pahalı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu yemek hizmetini olumlu karşılıyorum” dedi.

İlker Alkan ise, bu uygulamanın öğrencilerin yarına paralarının kalmasını sağladığını ve destek olunması gerektiğini vurguladı.

Aşevleri Şube Müdürlüğü’nden büyük başarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Aşevleri Şube Müdürlüğü, 2024 yılı Ocak-Haziran döneminde üniversite öğrencilerine toplam 248 bin kişilik akşam yemeği dağıttı. Bu hizmet, özellikle şehir dışından gelerek yurtlarda kalan öğrenciler için büyük kolaylık sağlıyor. Öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarını karşılayarak ailelerinin eksikliğini hissetmemelerini amaçlayan bu hizmet, toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergiliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.