İzciler ve Kızılay ekipleri afet bölgesinde el ele çalışıyor

İzciler ve Kızılay ekipleri afet bölgesinde el ele çalışıyor

Doğada hayatta kalmanın ustaları izciler, deprem felaketinde afetzedelerin yanında oldu. İzciler, gerek aşevlerinde gerek lojistik depolarda gerekse de defin işlemlerinde gönüllü olarak görev aldı.

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından bölge halkına yardıma koşanlar arasında izcilerde vardı. Depremin hemen ardından deprem bölgesine hızlıca intikal eden izci grupları, lojistik dağıtım merkezlerinde, aşevlerinde, yemek dağıtımında ve cenaze defin etme işlerinde gönüllülük esasıyla bölge halkının yanında olarak yardımda bulundu. Acılar dinene dek görev yerlerinden ayrılmayacaklarını bildiren izci grupları, yurt dışından gelen izci gruplarına önderlik ederek yaşamlarını yitiren farklı dine mensup insanların kendi dinlerine uygun bir şekilde defnedilmesini sağladı.

1676900318-zc-ler-2.jpg

NORMALE DÖNENE KADAR BURADAYIZ

Kahramanmaraş merkezli depremlerle beraber 10 şehir olumsuz etkilenmiş ve yüzlerce vatandaşımız enkaz altında kalmıştı. Depremin hemen ardından Türkiye tek yürek olmuş yüzbinlerce vatandaşımız deprem bölgesi için yardıma koşmuştu. Yardıma koşanlardan biri de izci grupları oldu. Türkiye İzcilik Federasyonu’na (TİF) bağlı izciler, ilk andan itibaren deprem bölgesine giderek Kızılay ve AFAD gibi kurumlarda gönüllü olarak çalıştı. Lojistik merkezlerindeki düzen, toplama ve sevkiyattan, mobil aşevlerinde yemek dağıtımına defin hizmetlerinden aşevlerine kadar pek çok alanda yardım eden izciler, “hayat normale döneme kadar buradayız” dedi.

1676900321-zc-ler-3.jpg

İZCİLERE REHBERLİK EDİYORLAR

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan depremleriyle yüzlerce vatandaşımız enkaz altında kalmış, önce Türkiye sonra da dünyanın farklı ülkeleri deprem bölgesine yardıma koşmuştu. Dünyadan yardıma koşan ekiplerin arasında izci ekipleri de vardı. İlk etapta kardeş Azerbaycan ve Lübnan’dan gelen izci grupları deprem bölgesinde yerini aldı. Yurt dışından gelen izcilere yol gösteren ve rehberlik eden TİF İzcileri, deprem bölgesindeki şehirlerde bulunan faaliyet yerlerinde afetzede vatandaşlarımızın yanında oldular. Azerbaycan ve Lübnan gruplarının geri dönmesiyle beraber görevlerine diğer ülkelerden gelen izci gruplarıyla devam edeceklerini söyleyen izciler, Sırbistan ve Makedonya izci ekiplerini bekliyor.

1676900324-zc-ler-4.jpg

KENDİ ACILARINI UNUTTULAR

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından izci gruplarının içerisinde yer alan gönüllülerin ailesi de enkaz altında kaldı. Ailesinden anne ve babasını kaybeden izciler, önce cenazelerini defnederek sonra çalışmalara katıldı. Bunun yanı sıra enkazdan ailesini çıkartıp görev almaya gelende oldu. Sabır ve sükûnet içerisinde afetzede kardeşlerine yardıma koşan izciler, yardıma muhtaç çevre köylere ve kırsal alanlara asgari düzeyde temel ihtiyaç ve yaşam malzemelerini ulaştırmaya çalıştı.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.