İYİ Parti’den belediye başkanı seçildi: İstifa etti

İYİ Parti’den belediye başkanı seçildi: İstifa etti

Yedisu Belediye Başkanı Sedat Uçar, İYİ Parti’den istifa ettiğini açıkladı. Uçar, partisinin üst düzey yetkililerinden ve milletvekillerinden destek görmediği gerekçesiyle bağımsız olarak görevine devam edeceğini duyurdu.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde İYİ Parti’den Bingöl Yedisu Belediye Başkanı seçilen Sedat Uçar, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Uçar, yaptığı yazılı açıklamada, seçildikten sonra İYİ Parti’nin genel merkezi ve milletvekillerinden herhangi bir destek görmediğini belirtti.

PARTİDEN DESTEK GELMEDİ

Uçar, “Yedisu ilçe halkımızın teveccühü ile 31 Mart 2024 seçimlerinde adaylık süreci başarıyla sonuçlanmıştır. Ancak Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa ve il teşkilatı dışında İYİ Parti’den destek görmedik. Partimizin üst düzey yetkilileri ve milletvekilleri, belediyemizi ve ilçemizi ziyaret etmediler, sorunlarımızı dinlemediler” ifadelerini kullandı.

Uçar, ilçe halkının talepleri ve kendi değerlendirmeleri doğrultusunda İYİ Parti’den istifa ederek bağımsız olarak görevine devam etme kararı aldığını belirtti. İstifasının parti üst yönetiminin olumsuz tavırlarından kaynaklandığını ifade eden Uçar, “Bu karar, ilçe halkımızın ve kanaat önderlerimizin düşünceleri dikkate alınarak alınmıştır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.