İYİ Parti’de istifa depremi sürüyor

İYİ Parti’de istifa depremi sürüyor

İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerinde bulunan Sevin Çağlayan, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerinde bulunan Sevin Çağlayan, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Çağlayan, istifasını sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyururken kararının gerekçesi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasındaki görüşmeyi gösterdi.

2-003.jpg

BARDAK TAŞTI

Sevin Çağlayan istifasına ilişkin açıklamasında, "Bardağı taşıran son damla, İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Saray’da yaptığı, birçok iddiayı içinde barındıran ancak sebebi ve içeriği bir türlü açıklanmayan görüşmesi oldu. Bu görüşmeye mevcut parti yönetimi de net bir tavır koymadı," dedi.

Çağlayan, istifasının nedeninin sadece kurultay ya da basit hatalar olmadığını, uzun bir zamana yayılmış hatalar silsilesi olduğunu belirtti.

1-002.jpg

AKŞENER VE ÇAĞLAYAN

Geçmişte Meral Akşener Sevin Çağlayan'a büyük bir destek vermişti. 14 Şubat 2024’te İYİ Parti Genel Merkezi’nde yapılan tanıtım toplantısında, Akşener, Çağlayan’ın Yenimahalle Belediye Başkan adayı olduğunu açıklamıştı. Toplantıda yaşanan gerginlik üzerine, Akşener, "Sevin benim kızımdır," diyerek Çağlayan'a olan güvenini dile getirmişti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.