İYİ Parti lideri Dervişoğlu: "Yeni Anayasa için duruşumuz açıktır"

İYİ Parti lideri Dervişoğlu: "Yeni Anayasa için duruşumuz açıktır"

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, "İYİ Parti'nin, Türkiye'nin gündemine dayatılan, Yeni anayasa ile ilgili duruşu son derece açıktır" dedi.

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Dervişoğlu'nun açıklamalarından önce çıkanlar şöyle:

"İYİ Parti'nin, Türkiye’nin gündemine dayatılan, yeni anayasa ile ilgili duruşu son derece açıktır. Biz artık miadı dolmuş bu hükümete can suyu olacak ve tek adam rejimini tahkim edecek her türlü anayasa değişikliğinin karşısında duracağız.

SİYASİ KARİYER İÇİN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI

Sayın Erdoğan istediği için 2010 yılında anayasa değişikliği yapıldı. Hükumet 'Yetmez ama Evetçilerle' birlikte gerçekleşen o anayasa değişikliğiyle Türk yargısını FETÖ’ye teslim etti. Sayın Erdoğan’ın şahsi siyasi kariyeri öyle gerektirdiği için, 2017 yılında bir anayasa değişikliği daha yapıldı.

DESTEKLEMEYECEĞİZ

Ve tek adam rejiminin anayasal çerçevesi olan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türkiye’nin ve Türk milletinin başına bela edildi. Şimdi 2024 yılında, Sayın Erdoğan bir kez daha öyle istiyor diye, bir kez daha aday olabilsin diye Tek adam rejiminin raf ömrünü uzatacak hiçbir anayasa değişikliğini desteklemeyeceğiz."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.