İtalya'da Grand Prix heyecanı! Geri sayım başladı

İtalya'da Grand Prix heyecanı! Geri sayım başladı

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 16. yarışı olan İtalya Grand Prix'si, Monza'da büyük bir heyecanla bekleniyor. Yarış, 1 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 16. yarışı olan İtalya Grand Prix'si için geri sayım başladı. Motor sporlarının en prestijli organizasyonlarından biri olan Formula 1, bu hafta sonu Monza'nın ünlü pistiyle buluşacak. 5,7 kilometrelik bu hızlı ve zorlu pistte, 53 tur boyunca büyük bir çekişme yaşanması bekleniyor.

Yarış öncesinde, sıralama turları yarın TSİ 17.00'de gerçekleştirilecek. 1 Eylül Pazar günü ise yarış TSİ 16.00'da başlayacak ve nefesleri kesecek bir mücadeleye sahne olacak.

BU SEZONUN FAVORİLERİ

Bu sezon şu ana kadar yapılan yarışlarda, Max Verstappen üstün bir performans sergileyerek 7 kez podyumun zirvesine çıkmayı başardı. Lewis Hamilton ve Lando Norris ikişer kez birincilik elde ederken, George Russell, Carlos Sainz, Charles Leclerc ve Oscar Piastri ise birer kez kazanan isimler oldu. Bu isimler, İtalya Grand Prix'sinde de büyük bir rekabet içinde olacaklar.

PİLOTLAR KLASMANINDA DURUM

Pilotlar klasmanında Hollandalı sürücü Max Verstappen, 295 puanla liderliğini sürdürüyor. Onu, 225 puanla Büyük Britanyalı Lando Norris ve 192 puanla Monakolu Charles Leclerc takip ediyor. Oscar Piastri ve Carlos Sainz ise sırasıyla 179 ve 172 puanla ilk beşi tamamlıyor.

TAKIMLAR KLASMANINDA KIRAN KIRANA MÜCADELE

Takımlar klasmanında ise Red Bull, 434 puanla liderliğini koruyor. Red Bull'un en yakın rakibi McLaren, 404 puanla ikinci sırada yer alıyor. Ferrari, 370 puanla üçüncü sırada yer alırken, Mercedes 276 puanla dördüncü sırada bulunuyor. Aston Martin ise 74 puanla beşinci sırada yer alıyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.