İşte İzmir'in muhteşem 5 şelalesi: Hepsi de doğa harikası

İşte İzmir'in muhteşem 5 şelalesi: Hepsi de doğa harikası

İzmir doğal güzellikleri ile görenleri cezbeden kentlerimizden biri. İzmir'de dikkat çeken doğal güzelliklerden birisi de şelaleler. İzmir'de bulunan şelaleleri sizin için derledik...

İzmir denizi, doğası, tarihi güzellikleri ile dikkat çeken illerimizden biri. Kentte bulunan şelaleler de görmeye değer doğal güzellikler. İzmir'de bulunan şelaleleri sizin için derledik...

1-005.jpg

ECE ÇAĞLAYANI ŞELALESİ

İzmir’in Nebiler mevkiinde Dikili ilçesinde bulunan Ece Çağlayanı, doğal güzelliği ile görenleri kendine hayran bırakıyor.

Yaz mevsiminde bile buz gibi suyuyla etrafında dinlenirken dahi serinlik hissi veren Ece Çağlayanı, aynı zamanda Ağlayan Mağara’ya geçiş yapılabilen konumu itibariyle de oldukça turistik bir lokasyondur.

İki basamaklı bir yapıda olan Ece Çağlayanı’nda sular önce üç metrelik bir mesafeden, ardından ise 10,5 metre yükseklikten dökülmekte ve bu sayede şelaleyi oluşturmaktadır. Aşıklar Şelalesi’nden daha derin olan çağlayanın kazan diye tabir edilen havuzluk kısmının derinlik sebebi konumundaki yamaçlardan kaynaklıdır. “Kraliçe Banyosu” olarak da adlandırılan bu derin çanak kısmının eni 9,6 metre, uzunluğu ise 14 metre olarak ölçümlenmiştir.

2-001.jpg

AŞIKLAR ŞELALESİ (NEBİLER ŞELALESİ)

Aşıklar Şelalesi diğer adı ile Nebiler Şelalesi, İzmir'in gizli kalmış güzelliklerinden biri.

Nebiler Şelalesi, İzmir’in Dikili ilçesi Nebiler Köyü sınırlarında bulunuyor. Yemyeşil bir doğa, yaşlı çınar ağaçları, irili ufaklı mağaralar, küçük şelaleler, keyifli yürüyüş yolları, etkileyici manzara ve düdeni ile Aşıklar Şelalesi, doğayla buluşmak için uygun altyapıya sahip. Şelaleden yükselen su sesinin duyulduğu, yemyeşil çınar ağaçlarının manzarasına sahip restoran, şelaleyi görmek isteyenlerin karşısına çıkan ilk yapı. Şelaleye 86 basamaktan oluşan ahşap merdivenden iniliyor. Özellikle sıcak havalarda uzun yoldan gelenler için ilk adım restoranda dinlenmek olabilir.86 basamağı aşıp aşağıya ulaştığınızda karşınıza Aşıklar Şelalesi (Nebiler) çıkıyor. Şelalenin suyunun döküldüğü noktadaki şiddet nedeniyle küçük bir gölet oluşmuş. Göletin çevresi su kaplumbağaları ve tatlı su balıklarının yaşam alanı olmuş. Yaz aylarında boyu 1 metreyi aşmayan bu gölette serinlemek mümkün.

3-006.jpg

TÜRKMEN ŞELALESİ

İzmir'de görülmeye değer yerlerden biri de Türkmen Şelalesi. Şelale, İzmir-Manisa sınırı içerisinde yer alıyor.

İzmir-Manisa yolunda bulunan Türkmen Şelalesi diğer adı ile Su Uçan Şelalesi son zamanlarda vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. 30 metreden dökülen su izleyenleri büyülüyor.

Aslında bölgede iki tane şelale bulunuyor. Şelalelerden biri 30 metre yüksekliğinde ve gözalıcı bir güzelliğe sahip. Öteki şelale ise 3-4 metre yüksekliğinde şirin bir şelale. İki şelalenin önünde de yüzebileceğiniz küçük göletler bulunuyor.

4-003.jpg

DEĞİRMENDERE ŞELALESİ

Değirmendere Şelalesi diğer adı ile Malta Şelalesi olarak biliniyor.

Menderes ilçesinin Değirmendere köyü içerisinde bulunan şelale tamamen doğal bir habitat olup çam ağaçlarının gölgesinde yer almaktadır.

Değirmendere Şelalesi’nde su yaklaşık 5 metre yükseklikten akmaktadır, akan su havuz gibi bir alanda birikmiş ve burada yüzme imkânı da bulunmaktadır.

Etrafında kamp ya da piknik yapabilir, ya da İzmir’in bunaltıcı sıcağı ve kalabalığından sıkıldı iseniz kendinizi dinleyebileceğiniz harika bir doğal oluşumdur.

SAKLIHUZUR ŞELALESİ

İzmir'de gezebileceğiniz şelalelerden biri de Saklıhuzur şelalesi. Bu şelale de İzmir'in Narlıdere ilçesinde yer almaktadır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.