İsrail medyası yazdı: İran'a yapılacak saldırı konusunda karar alınamadı

İsrail medyası yazdı: İran'a yapılacak saldırı konusunda karar alınamadı

İsrail medyası, İsrail Güvenlik ve Siyasi Kabinesinin 4 saat süren toplantısında İran'a yönelik olası bir saldırı hakkında "ne bir karar alındı ne de bir oylama yapıldı" yazdı.

Yediot Ahranot'un haberine göre, İsrail Güvenlik ve Siyasi Kabinesi, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun başkanlığında yaklaşık 4 saat süren bir oturum gerçekleştirdi. Ancak toplantı sonucunda İran'a yönelik olası bir saldırı hakkında ne bir karar alındı ne de bir oylama yapıldı.

ZİYARET ERTELENDİ

Bu nedenle İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'a henüz resmi yetki verilmediği ifade edildi. Karar alınamaması nedeniyle, Gallant'ın Washington’da Pentagon yetkilileriyle İran'a yönelik saldırı konusunu görüşmek üzere planladığı ziyaretin de ertelendiği belirtildi.

Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden'ın 9 Ekim'deki telefon görüşmesinde Netanyahu'dan "Beyrut'a yönelik saldırılarını asgari seviyede tutmasını" talep ettiği iddia edildi. Bilindiği üzere, İran 1 Ekim’de İsrail’e füze saldırısı gerçekleştirmiş ve İsrail yönetimi buna karşılık vereceğini açıklamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.