İsrail, Batı Şeria'da 441 dönüm araziyi işgal etti

İsrail, Batı Şeria'da 441 dönüm araziyi işgal etti

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilere ait 441 dönümlük araziye el koydu. El koyma işlemi Ramallah’ın batısındaki Şibtin, Deyr Ammar ve Deyr Kaddis köylerinde gerçekleşti.

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilere ait 441 dönümlük araziye el koydu. Filistin Kurtuluş Örgütü’ne bağlı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi tarafından yapılan açıklamaya göre, el koyma işlemi Ramallah’ın batısındaki Şibtin, Deyr Ammar ve Deyr Kaddis köylerinde gerçekleşti.

Açıklamada İsrail'in bu kararı, Batı Şeria’da gasbedilen Filistin topraklarından Nili ve Naali’yi çevreleyen tüm topraklar üzerindeki kontrolü sağlamlaştırmak amacıyla aldığı belirtildi.

Birleşmiş Milletler, işgal altındaki Filistin topraklarındaki yerleşimlerin yasadışı olduğunu ve bunun onlarca yıldır süren anlaşmazlığı iki devletli çözüm ilkesine uygun olarak çözme şansını baltaladığını defalarca vurguladı.

1.jpg

GÖZALTILAR DEVAM EDİYOR

Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre İsrail ordusu, Batı Şeria’da dört Filistinliyi gözaltına aldı. Dün gece gerçekleşen operasyonlarda Cenin kentindeki Yaban, Arraba, Fekkua ve Celbun kasabalarına baskın düzenlendi. Ayrıca Tulkerim’in doğusundaki Ramin kasabası kuşatılarak bölge askeri kışlaya dönüştürüldü.

İsrail askerleri ev sahiplerini zorla dışarı çıkarıp sorguladı ve ev ve iş yerlerindeki kameralara el koydu. Beytullahim’in güneydoğusundaki El Minye köyünde bir kişi ve Eriha şehrindeki askeri kontrol noktasında da üç kişi gözaltına alındı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.