İsrail askeri araçları, Lübnan sınırına hareket ediyor

İsrail askeri araçları, Lübnan sınırına hareket ediyor

İsrail askeri araçlarının, kara saldırıları çerçevesinde, Lübnan sınırına hareket etmeye başladığı bildirildi.

İsrail ordusu, topçu atışlarıyla Lübnan'ın güneyini hedef alarak Abel el-Kamh kasabası yakınlarına doğru hareket eden askeri araç seslerinin duyulduğu el-Vezzani sınır bölgesini bombaladı.

Görgü tanıkları, birçok askeri aracın uğultusunu duyduklarını ve İsrail topçularının el-Vezzani sınır bölgesine yoğun atışlar gerçekleştirdiğini belirtti.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, sabah saatlerinde ülkenin kuzeyindeki zırhlı birlikleri ziyaret ederek Lübnan’a yönelik kara harekâtı sinyali verdi.

İsrail’in artan saldırılarında şimdiye kadar 1217 kişi hayatını kaybetti. İsrail ordusu, 8 Ekim 2023’ten bu yana Hizbullah’la kontrollü çatışmalarını sürdürürken, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney şehirleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, 17 Eylül'den bu yana Hizbullah'ın iletişim altyapısına düzenlenen saldırılarda 104'ü çocuk, 194'ü kadın olmak üzere toplam 1217 kişi öldü.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül’de İsrail'in Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybetti. Hizbullah, İsrail'e roket ve füze atışlarıyla yanıt verirken, İsrail tarafındaki saldırılar genellikle askeri üsleri hedef aldı ve büyük bir zarar bildirilmedi.

İsrail bombardımanı nedeniyle Lübnan'da yüz binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Güneyden Beyrut ve kuzey bölgelerine göç dalgası sürerken, Suriye’ye de on binlerce kişinin göç ettiği bildirildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.