İsminin ne olduğunu bilmeden hissettiğimiz 10 duygu

İsminin ne olduğunu bilmeden hissettiğimiz 10 duygu

Birçok insanın hayatının bir yerinde yaşamış olduğu fakat anlamlandıramadığı duygular vardır. Henüz Türkçe karşılığı olmayan isminin ne olduğunu bilmeden hissettiğimiz 10 duygu sizlerle.

İnsan hayatında gün içinde yaşadığımız farklı duygular vardır. Bunların çoğunu bilmemize rağmen, dilimize henüz yerleşmemiş ve tam karşılığı olmayan isminin ne olduğunu bilmeden hissettiğimiz 10 duyguyu derledik. İşte 10 duygunun isimleri:

10 DUYGUNUN İSİMLERİ

Kalabalık ortamlarda bulunduğumuzda fark ettiğimiz, diğer insanların da en az bizimki kadar canlı ve karmaşık hayatlara sahip olduğu hissi Sonder olarak isimlendirilmiştir. Bir yere ait hissetmeme duygusu ve çoğu zaman kalıcı olan duygu ise Monachopsis’dir. Kişinin kendi kalp atışını hissettiğinde duyduğu rahatsızlık hissi Rubatosis’dir. Bu durum kişiye canlı bir varlık olduğunu hatırlatır. Kişinin kendi kafasında yarattığı canlı konuşma ise Jouska’dır. Jouska duygusu, aslında hemen hemen her insanın gün içinde yaptığı bir eylemdir. Belki de en sık yaşanılan duygulardan birisi olan Kenopsia, genellikle kalabalık olan ortamların sessizliğe bürünmüş halinin verdiği korkutucu histir.

bilmeden-hissettigimiz-10-duygu.jpg

Duygular ve hisler hayatımızın her anını kaplarken, gün içerisinde on binlerce duygu geçişine maruz kalıyoruz. Terk edilmişlik hissine benzeyen Kenopsia, kişiye bulunduğu ortamın ürkütücü atmosferini hatırlatabilir. Kötü havalarda kapalı bir mekanda olmaktan duyulan huzur ve mutluluk duygusu ise Chrysalism olarak isimlendirilir. Şiddet içeren durumlara şahit olduktan sonra gelen yorgunluk ve tükenmişlik hissi Kuebiko, birini gerçek anlamda tanımanın ne kadar zaman alacağını düşünerek üzüntüye ve hayal kırıklığına uğramak Adronitis adlandırılmıştır. Yaşam tarzının kişiye artık bir şey ifade etmemesi, anlamsız ve monoton gelmesi hissi Nodus Tollens, yıllardır aynı sorunları düşünmenin verdiği bıkkınlık hissi ise Altschmerz olarak isimlendirilmiş ve kabul görmüştür.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.