İŞKUR'dan öncü girişim: Hak temelli iş danışmanlığı eğitimleri yapılacak

İŞKUR'dan öncü girişim: Hak temelli iş danışmanlığı eğitimleri yapılacak

Hak temelli iş danışmanlığı hizmetlerinin kalitesini ve etkinliğini artırmayı amaçlayan Türkiye İş Kurumu hak temelli iş danışmanlığı eğitimleri için harekete geçti.

İŞKUR ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi ile ortaklaşa yürütülen hak temelli iş danışmanlığı eğitimleri programı kapsamında, İŞKUR bünyesindeki iş ve meslek danışmanlarının, iş arama süreci boyunca iş arayanların haklarını anlama ve savunma konusunda daha ileri becerilerle donatılması amaçlandı.

DAHA DESTEKLEYİCİ İŞ PİYASASI HEDEFLENİYOR

İŞKUR, hak temelli ilkeleri danışmanlık hizmetlerine entegre ederek, iş arayan kişilerin sahip oldukları haklar konusunda bilgilendirilmesini ve desteklenmesini hedefliyor Böylelikle hem iş arayanlara hem de istihdam piyasasının geneline fayda sağlayacak şekilde daha destekleyici bir iş piyasası ortamının teşvik edilmesi hedefleniyor.

Verilen eğitimlerin temel unsurları arasında, adil ücret, güvenli çalışma koşulları ve ayrımcılığa karşı koruma gibi temel çalışma haklarıyla ilgili konular yer alıyor. Ayrıca iş arayanların karşılaştıkları yaygın zorlukları tanıyabilmeleri ve bunlara yönelik çözümler bulabilme konularında da bilgi sahibi olmaları da amaçlar arasında.

EĞİTMENLER VE KURSİYERLER UMUTLU

Eğitmenler ve kursiyerler, istihdam yolculukları sırasında alacakları bu eğitimlere yönelik duydukları güvene vurgu yaparak, girişimi heyecan ve umutla karşıladıklarını vurguladı. Hak temelli ilkelerin iş danışmanlığına entegre edilmesinin istihdamın korunmasında da etkili olacağı öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.