İşçiler meydanlara indi: “Gelirde, vergide, ülkede adalet istiyoruz”

İşçiler meydanlara indi: “Gelirde, vergide, ülkede adalet istiyoruz”

Türkiye'nin her tarafından Ankara'da toplanan DİSK'li işçiler Anıtpark Meydanı’na yürüdü. Eylemde, “Ölen: İşçi; Ölüm Sebebi: Vergi Dilimi”, “Son sözleri vergide adalet gelirde adalet idi” pankartları açıldı.

Türkiye'de her geçen gün işçi eylemleri büyüyor. TÜRK-İŞ'in ardından Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu da “Gelirde, vergide, ülkede adalet istiyoruz” başlığıyla meydanlara indi. 3 Ekim 2024 günü ülkenin her tarafından gelen DİSK'li işçiler, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde toplanarak Anıtpark Meydanı’na yürüdü.

Eyleme Konfederasyona bağlı Dev Maden Sen, Genel-İş, Birleşik Metal-İş Nakliyat-İş ve diğer sendikalar da katıldı.

ic-001.jpg

DİSK bando takımının da eşlik ettiği yürüyüşe CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Alpay Azap, KESK Eş Genel Başkanı Ahmet Karagöz, EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, CHP Ankara Milletvekili Aylin Yaman, CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala da destek verdi.

eylem-disk.jpg

"RAHMETLİ ÇOK VERGİ ÖDERDİ"

İşçilerin taşıdığı “Ölen: İşçi; Ölüm Sebebi: Vergi Dilimi”, “Son sözleri vergide adalet gelirde adalet idi” ve “Rahmetli çok vergi öderdi” yazılı tabut ise dikkat çekti.

Eylem, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun konuşmasının ardından halaylarla devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.