Instagram’da o özellik kalktı!

Instagram’da o özellik kalktı!

Sosyal medya platformlarında artan cinsel şantaj ve dolandırıcılık olayları sebebiyle bir dizi güvenlik önlemi hayata geçirildi.

Cinsel şantaj dolandırıcılığı özellikle sosyal medya platformları üzerinden artmaya başladı. The Washington Times'a göre, Instagram bu tehditleri azaltmak amacıyla bazı önlemler aldı.

Özellikle genç kullanıcıların korunmasına yönelik olarak geliştirilen bu özellikler, platformun gizlilik ve güvenlik tedbirlerini artırıyor.

EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ÖZELLİĞİ KALDIRILDI

Instagram'ın getirdiği en önemli güncellemelerden biri, hikâyelerde paylaşılan içeriklerin ekran görüntüsünün alınmasını engelleyen özellik oldu.

Bununla birlikte kaybolan hikayelerin kalıcı olarak ele geçirilmesini önleyerek kullanıcıların gizliliğini artırıyor.

TechCrunch'ın aktardığına göre, bu özellik, ekran görüntüsü alındığında kullanıcıyı uyaran Snapchat’ten daha ileri bir güvenlik sağlayarak, içeriklerin kötü niyetli kişiler tarafından kullanılmasını zorlaştırıyor.

Ayrıca, Instagram web tarayıcıları üzerinden kaybolan hikayelere erişimi de engelledi.

ŞÜPHELİ HESAPLARA KISITLAMA

Instagram, şüpheli hesapların kullanıcıların takipçi listelerine ve etiketlenmiş fotoğraflarına erişimini engelleyerek dolandırıcıların kurbanlarına ulaşma ihtimalini düşürüyor.

Cinsel şantaj dolandırıcıları genellikle sosyal ağ analizleri üzerinden hedef belirledikleri için bu kısıtlama, kullanıcıların güvenliğini artırmaya yönelik önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.