Instagram yetkililerinden açıklama: Diyaloglar devam ediyor

Instagram yetkililerinden açıklama: Diyaloglar devam ediyor

Instagram'ın sahibi Meta, Türk yetkililerle diyaloğun devam ettiğini ve ihlal içeren içerik ile hesaplar hakkında aksiyon almaya devam edeceklerini bildirdi.

Türkiye'de Instagram'a erişim, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 2 Ağustos'ta engellendi ve erişim engelinin resmi gerekçesi açıklanmadı. Ancak İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesinin ardından taziye mesajlarının engellenmesi nedeniyle Instagram'ı eleştirmişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, erişim kısıtlaması konusunda "katalog suçlar"a atıf yapmıştı. Instagram, Cumartesi akşamı yeniden erişime açıldığında Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda, katalog suçlar çerçevesindeki taleplerin karşılanacağı ve kullanıcı sansürü konusunda ortak bir çalışma yapılacağı sözü üzerine erişim engelinin kaldırıldığını belirtti.

Meta Sözcüsü, Reuters'a yaptığı yazılı açıklamada, Instagram'ın Türkiye'de yeniden erişime açılmasından memnun olduklarını belirterek, yetkililerle diyalog halinde olduklarını ve ihlal içeren içerik ve hesaplar hakkında aksiyon almaya devam edeceklerini ifade etti. Sözcü, bu aksiyonların Tehlikeli Örgütler ve Kişiler Politikası'nı ihlal eden içeriklerin kaldırılmasını ve gerektiğinde haber değeri taşıyan içeriklere dair izinlerin uygulanmasını da içerdiğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.