İnsanlar, ölümden sonra mutlaka diriltilecek ve hesaba çekilecektir

İnsanlar, ölümden sonra mutlaka diriltilecek ve hesaba çekilecektir

İslam, müminlerin zaman zaman nefis muhasebesi yapmalarını, Yüce Allah'a karşı kulluk görevlerini ve diğer insanlarla olan münasebetlerini gözden geçirmelerini öğütler.

İslam, müminlerin zaman zaman nefis muhasebesi yapmalarını, Yüce Allah'a karşı kulluk görevlerini ve diğer insanlarla olan münasebetlerini gözden geçirmelerini öğütler. Muhasebe her zaman yapılabilirken, özellikle mübarek zaman dilimlerini fırsat bilerek değerlendirmek önemlidir. Allah, Kuran-ı Kerim’de "Asra yemin olsun ki insan gerçekten zarardadır, ancak iman edip salih amel işleyenler ve birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler başka" buyurarak vakitlerin önemine dikkat çekmektedir.

MÜSLÜMANLAR NEFİS MUHASEBESİ YAPILMALI

İnsanlar öldükten sonra mutlaka diriltilecek ve dünyada yaptıklarından hesaba çekilecektir. Hesap günü, mal, mülk ve evladın fayda vermeyeceği, çok zor ve dehşetli bir gündür. Kuran-ı Kerim’de, "Ey insanlar, Rabbinize karşı gelmekten sakının. Hiçbir babanın çocuğuna hiçbir yarar sağlamayacağı, hiçbir çocuğun da babasına hiçbir yarar sağlamayacağı günden korkun" buyrularak kıyamet gününün korkulması gereken bir gün olduğu ve o gün için hazırlanmak gerektiği vurgulanmıştır.

Müslümanlar, her an nefis muhasebesi yaparak, hayatlarını daha bilinçli ve Allah’a karşı sorumluluk bilinciyle sürdürmelidirler. Kulluk görevlerini yerine getirmek ve diğer insanlarla ilişkilerini gözden geçirmek, ahiret hayatına hazırlık için önemlidir. Mübarek zaman dilimlerinde bu muhasebeyi yapmak, insanların ruhsal ve manevi gelişimlerine büyük katkı sağlayacaktır.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.