İnsanın en kıymetli sermayesi zamandır

İnsanın en kıymetli sermayesi zamandır

İslam, insanı Allah’a kulluk etmesi için yaratılmış ve imtihan için dünyaya gönderilmiş bir varlık olarak tanımlar. Bu imtihan dünyasında insana sayısız nimetler verilmiştir ve en kıymetli sermayesi ise zamandır.

İslam, insanı Allah’a kulluk etmesi için yaratılmış ve imtihan için dünyaya gönderilmiş bir varlık olarak tanımlar. Bu imtihan dünyasında insana sayısız nimetler verilmiştir ve en kıymetli sermayesi ise zamandır. Zaman insanlara bir emanet ve fırsat olarak sunulmuştur. Yüce Allah, Kuran-ı Kerim’de asra, yani zamana yemin ederek zamanın insan hayatı için önemine dikkat çekmiştir.

NAMAZ, HAYATI PLANLAMAYI ÖĞRETİR

Hz. Peygamber Efendimiz (S.A.V), "Beş şey gelmeden önce beş şeyin kıymetini biliniz: ölüm gelmeden önce hayatın, hastalık gelmeden önce sağlığın, meşguliyet gelmeden boş vaktin, ihtiyarlık gelmeden gençliğin, fakirlik gelmeden zenginliğin" diyerek zamanın insan hayatındaki en önemli nimetlerden biri olduğunu vurgulamıştır.

Müslümanların vaktin kıymetini çok iyi bilmeleri ve gereği gibi değerlendirmeleri gerektiği belirtilmiştir. Zira bütün ibadetler özellikle de günün belirli saatlerinde kılınan beş vakit namaz, müminlere vaktin kıymetini öğretmekle kalmaz, aynı zamanda her işi zamanında yapmayı ve hayatı planlı ve düzenli yaşamayı da öğretir.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.